Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016




- Δώδεκα χρόνια μετά την αποτυχία της να πάρει το τρόπαιο στην έδρα της, η Πορτογαλία τα κατάφερε
- Ο Φερνάντο Σάντος έβαλε σε.. καλούπι μια άναρχη ομάδα και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης
- Οι Ίβηρες έκλεισαν το... σπίτι της Γαλλίας στην παράταση 1-0 και κατέκτησαν το Euro 2016, παίρνοντας την πρώτη τους κούπα, έχοντας μόνο μια νίκη σε κανονική διάρκεια αγώνα στη διοργάνωσης (0-0 τελειώσε και αυτός)
- Τραυματίας αποχώρησε στο 25' ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που όμως στα τελευταία λεπτά του αγώνα έκανε... κουτσάρισμα μαζί με τον Σάντος - “Χρυσή” αλλαγή ο Έντερ, που πέτυχε γκολάρα

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Πορτογαλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού ούτε ο τραυματισμός και η αποχώρηση του φυσικού ηγέτη της μόλις στο 25' στάθηκε ικανός να λυγίσει το αδάμαστο πνεύμα που έχει εμφυσήσει στο Iβηρικό συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος, που κατάφερε και... συμμάζεψε την ομάδα της χώρας του και να την οδηγήσει στην κορυφή.


CHAMPIONS!!!! KINGS. OF. EUROPE. pic.twitter.com/H1Rz4nfdJZ — Portista (@FCPortoGlobal) 10 Ιουλίου 2016

Το γκολ του Έντερ στο 109ο λεπτό "πάγωσε" το "Σταντ ντε Φρανς" κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Πορτογάλους, που "ξόρκισαν" την κατάρα του 2004, νίκησαν τους "τρικολόρ" ύστερα από 40 χρόνια και κατάκτησαν το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην ιστορία τους παίζοντας στον τελικό, όπως και η Ελλάδα, στην έδρα του αντιπάλου της.


Congratulations, @selecaoportugal - #EURO2016 winners!pic.twitter.com/YLLCxuufCC — UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) 10 Ιουλίου 2016

Οι δυο ομάδες έδειξαν επιθετική διάθεση από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, εξαπολύοντας κάποιες.. προειδοποιητικές βολές προς τις αντίπαλες εστίες. Με το πέρας των λεπτών όμως το παιχνίδι πήρε την... αναμενόμενη μορφή του, με την Γαλλία να εδραιώνει παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας και την Πορτογαλία να κλείνει τους χώρους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο 10'. Ο Γκριεζμάν έπιασε ψιλοκρεμαστή κεφαλιά -μετά από μακρινή μπαλιά του Παγέτ- αλλά ο Ρουί Πατρίτσιο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


The art of goalkeeping
by Rui Patrício#EURO2016 #PORFRA pic.twitter.com/RTPUgyCs2R — UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) 10 Ιουλίου 2016

Το παιχνίδι όμως εξελίχθηκε με ένα τεράστιο πρόβλημα για τον Φερνάντο Σάντος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο σε μια διεκδίκηση με τον Παγέτ και στο 17' έπεσε στο έδαφος, ξεσπώντας σε κλάματα.






Cristiano Ronaldo in tears at his injury. #EURO2016 pic.twitter.com/XTP16TPVRC — Squawka Football (@Squawka) 10 Ιουλίου 2016

Παρόλο που επανήλθε στο παιχνίδι, δεν άντεξε τον πόνο και ο επιθετικός της Ρεάλ είπε “αντίο” στον τελικό, αποχωρώντας με φορείο και κλαίγοντας (στη θέση του μπήκε ο Κουαρέσμα). Μεγάλο "χτύπημα" στον τελικό!


#EURO2016 | #PORFRA

25' : Terrible... pic.twitter.com/JuneXfmNxc — All News Foot (@AllNewsFoot) 10 Ιουλίου 2016




UEFA EURO 2016 | Cristiano Ronaldo, injured, leaving the pitch at 24 min. #POR 0-0 #FRA https://t.co/4pAZdnNbV6 pic.twitter.com/LxZ7rfYe5y — AV Highlights (@ArenaVisionHD) 10 Ιουλίου 2016

Παρά τη διακοπή, το παιχνίδι συνεχίστηκε μέχρι το 35' στον ίδιο καλό ρυθμό, με την Γαλλία να πιέζει από τις πτέρυγες και τον Σισοκό να παίρνει την μπάλα από πίσω και με απίστευτες εφορμήσεις να παίρνει... αμπάριζα την αντίπαλη άμυνα και να αναγκάζει στο 34' τον Ρουί Πατρίτσιο σε νέα μεγάλη απόκρουση.


Sissoko bursts through the Portugal ranks - not for the first time#EURO2016 #PORFRA pic.twitter.com/ULm70BO2SF — UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) 10 Ιουλίου 2016

Ο ρυθμό έπεσε στη συνέχεια (βοήθησε και η τακτική των Ιβήρων) κι έτσι το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, χωρίς να δούμε κάποια άλλη φάση. Με την έναρξη της επανάληψης όμως οι “τρικολόρ” ανέβασαν την απόδοση τους, αναγκάζοντας την άμυνα της Πορτογαλίας να... δοκιμαστεί σε αρκετές επικίνδυνες σέντρες (Ρουί πατρίτσιο και Πέπε έδιωξαν κάθε μπαλιά).

Στη φάση του 66' όμως η ομάδα του Σάντος τα... χρειάστηκε. Ο Κομάν έκανε πολύ ωραία σέντρα, ο Γκριζμάν την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!


UGH, SO CLOSE FROM #FRA ANTOINE GRIEZMANN pic.twitter.com/oVUQ7gfkoq — HuffPost Sports (@HuffPostSports) 10 Ιουλίου 2016

Η είσοδος του Κομάν έδωσε “ενέργεια” στους “τρικολόρ”, που στο 75' έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο παίκτης της Μπάγερν “έκοψε” στον Ζιρού, ο οποίος μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά, έκανε το σουτ αλλά ο Ρουί Πατρίσιο έδιωξε δύσκολα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή της Πορτογαλίας στο ματς ήρθε στο 80' Ο Γιορίς έδιωξε δύσκολα τη σέντρα σουτ του Νάνι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης είδε την μπάλα να έρχεται πάνω του σε “ψαλιδάκι” του Κουαρέσμα.

Το ματς άρχισε να... γέρνει υπέρ της ομάδας του Ντεσάν, αλλά ο Σισοκό δεν μπόρεσε να νικήσει με... σουτάρα τον Πατρίτσιο (84'), που κράτησε.. ζωντανή την ομάδα του.


What a strike. What a save. #EURO2016 #PORFRA pic.twitter.com/nSFed0YfTE — Matt Creagan (@MatthewCreagan) 10 Ιουλίου 2016

Το ματς πήγε στην παράταση, με τους Γάλλους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να πάρουν το ματς. Ο Εβρά έκανε τη συρτή σέντρα, ο Ζινιάκ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε τρομερή προσποίηση στον Πέπε και πλασέ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο.


1 or 2 INCHES and the game is decided. #EURO2016 pic.twitter.com/ykJKYNUjrO — Lawrence Smelser (@LawrenceSmelser) 10 Ιουλίου 2016

Ο Ρονάλντο βγήκε από τα αποδυτήρια και εμψύχωσε τους συμπαίκτες του... ενώ είδε το υπόλοιπο του ματς από τον πάγκο.

Στην καλύτερη και μοναδική φάση του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, ο Έντερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα -με δύναμη- πάνω στον Γιορίς, που απομάκρυνε. Οι Ίβηρες έδειξαν... ψυχή (ο Ρονάλντο έκανε τον.. προπονητή και εμψυχωτή), είχαν δοκάρι στο 108 σε εκτέλεση φάουλ του Γκερέιρο και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η “λύτρωση”. Στο 109' ο Έντερ κουβάλησε τη μπάλα και με ένα φοβερό σουτ πίσω από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιορίς και έγραψε το τελικό 1-0, που έστειλε την Πορτογαλία στα... ουράνια.


#Portugal on verge to wrench #Euro2016 cup pic.twitter.com/NtwOU1HLUR — Zaid Benjamin (@zaidbenjamin) 10 Ιουλίου 2016




It means so much...#PORFRA pic.twitter.com/LDECsmSQQF — 90min (@90min_Football) 10 Ιουλίου 2016

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίτσιο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Ρενάτο Σάντσες (79’ Έντερ), Άντριεν Σίλβα (66' Ζοάο Μουτίνιο), Κ. Ρονάλντο (25’ Κουαρέσμα), Νάνι.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Σανιά, Κονσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό (110’ Μαρσιάλ), Γκριζμάν, Παγέ (58’ Κομάν), Ζιρού (78’ Ζινιάκ).

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Γήπεδο: «Stade de France»

newsit.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!