Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016


Το University of Calgary πλήρωσε 20.000 καναδικά δολάρια σε bitcoins (15.780 δολάρια) σε χάκερ, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να διορθώσει τις ζημιές που είχαν προκληθεί από ransomware.

Το συγκεκριμένο είδος κακόβουλου λογισμικού «κλειδώνει» τα δεδομένα του χρήστη (emails και άλλα αρχεία), κρυπτογραφώντας τα και στη συνέχεια ζητώντας χρήματα για την αποκρυπτογράφησή τους, ώστε να είναι ξανά διαθέσιμα στους κατόχους τους.

Η εν λόγω κίνηση λαμβάνει χώρα την ίδια εβδομάδα κατά την οποία η Intel προειδοποίησε για σημαντική αύξηση των μολύνσεων με ransomware με ανησυχητικό ρυθμό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το πανεπιστήμιο ενημέρωσε τοπική εφημερίδα πως πάνω από 100 από τους υπολογιστές του είχαν μολυνθεί από την επίθεση που έγινε τον προηγούμενο μήνα. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος και η αξιολόγηση των κλειδιών αποκρυπτογράφησης, καθώς και οι έρευνες της αστυνομίας.

Το πανεπιστήμιο δεν ήταν το μόνο ίδρυμα τους τελευταίους μήνες που υποκύπτει στις απαιτήσεις κυβερνοεγκληματιών, καθώς τον Φεβρουάριο το Hollywood Presbyterian Medical Center είχε πληρώσει 17.000 για αντίστοιχο λόγο, όπως και το αστυνομικό τμήμα του Μελρόουζ στη Μασαχουσέτη (450 δολάρια) μετά από παρόμοια επίθεση.

Πηγή: naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!