Τρίτη 14 Ιουνίου 2016


Έγινε και αυτό! Ένας Ιταλός δήμαρχος απογοητευμένος από την συνεχιζόμενη έλλειψη χρηματοδότησης της πόλης του, προσπαθεί να την πουλήσει μέσω Facebook.
Ο Φρανσέσκο Γκαραφόλο, δήμαρχος επί 7 χρόνια του Σαν Σόσσιο Μπαρονία, στη νότια Ιταλία, απηύθυνε την έκκληση λόγω των μειουμένων αποθεμάτων στα δημοτικά ταμεία.
Έγραψε στο facebook: «Ζητείται: Πλούσιος, Κινέζος επενδυτής να έρθει και να αναλάβει την πόλη» προσθέτοντας πως αυτό οφείλεται στην «αιώνια έλλειψη κονδυλίων».
dimarxos_italia_aftodioikisi
Σύμφωνα με την ιταλική έκδοση της Local, δήλωσε πως θα προσφέρει ευχαρίστως τις υπηρεσίες του ως δήμαρχος στους τυχόν νέους ιδιοκτήτες.
Ο Γκαραφόλο έγραψε: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι το κόστος είναι ελαφρώς μικρότερο από εκείνο των (ποδοσφαιρικών συλλόγων) Ίντερ και Μίλαν». Μάλιστα, για να διαφημίσει ακόμη περισσότερο την πόλη του δήλωσε πως πιστεύει πως πρόκειται για μια «πολύ κερδοφόρα επένδυση» καθώς η περιοχή έχει ένα υπέροχο περιβάλλον και ισχυρό τουριστικό δυναμικό, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα TGcom24.
Κι ενώ οι προσπάθειες του Γκαραφόλο να πουλήσει την πόλη του είναι περισσότερο μια χιουμοριστική πρόκληση, παρά πραγματική, έχει επιστήσει την προσοχή στις σοβαρές οικονομικές και δημογραφικές δυσκολίες που έρχονται αντιμέτωπες πολλές μικρές πόλεις στην Ιταλία.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano», ο δήμαρχος δήλωσε: «Δεν θα πουλήσω τη γη μου. Θέλω μόνο να επιστήσω την προσοχή για την εξασφάλιση κονδυλίων για τους ανθρώπους μου. Έχει γίνει δύσκολο ακόμη και το κλείσιμο μιας τρύπας στο οδόστρωμα, αλλά και πολυτέλεια το κόψιμο του γρασιδιού.
Καταχώρησαν την αγγελία με την ελπίδα να βρεθεί ένας τρόπος για την εξασφάλιση ενός πιο ακμάζοντος μέλλον στο δήμο μου. Η αγγελία δημιουργήθηκε από μια βαθιά ανησυχία, απογοήτευση και αίσθημα αδυναμίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω έλλειψης ρευστότητας σε μετρητά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!