Τετάρτη 18 Μαΐου 2016


Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αν και είναι ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης, βραβευμένος με Όσκαρ, ωστόσο δεν έχει κάνει ποτέ μία αγγλόφωνη ταινία.

Όλες του οι ταινίες είναι στη μητρική του γλώσσα, τα ισπανικά, και εμπνευσμένες από τη χώρα του, μέσα από τις οποίες επιχειρεί την εξερεύνηση των γυναικών. Του εσωτερικού τους κόσμου και των ζωών τους με έναν τρόπο, όμως, που τουλάχιστον μέχρι τώρα, φαίνεται να μην ενδιαφέρει το Χόλιγουντ.

Αλλά τα τελευταία χρόνια, ο σκηνοθέτης, θα ήθελε να κάνει το ντεμπούτο του και στην Αμερική και για το λόγο αυτό ο αρχικός σχεδιασμός της νέας του ταινίας «Χουλιέτα» (Julieta), που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ήταν να γυριστεί στη Νέα Υόρκη και στα αγγλικά, ενώ είχε εξασφαλίσει να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν η Μέριλ Στριπ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Αλμοδόβαρ σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, συνάντησε τη Μέριλ Στριπ για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια και έκτοτε συναντήθηκαν πολλές φορές, έτσι όταν ήρθε η ώρα να κάνει την «Χουλιέτα» το πρώτο πρόσωπο που σκέφτηκε ήταν αυτό της 66χρονης ηθοποιού, την οποία και συνάντησε στη Νέα Υόρκη και της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.

Η αρχική ιδέα ήταν μάλιστα η ηθοποιός να ενσαρκώσει τη Χουλιέτα σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες, στα 20, τα 40 και τα 60.

«Αφού θα είχα τη Μέριλ Στριπ, θα έπρεπε να επωφεληθώ από αυτό το γεγονός. Θα μπορούσε να παίξει και τους τρεις χαρακτήρες.

Μαζί της ήθελα να κάνω κάτι όπως το είχε κάνει ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με τις δυνατότητες που έχει η Μέριλ. Ξέρω ότι μπορεί να κάνει την κάθε προφορά, και νομίζω ότι μπορεί να παίξει και κάθε ηλικία επίσης», είπε ο Αλμοδόβαρ.

Τελικά όμως τα σχέδια ναυάγησαν και τον ρόλο πήραν δύο ηθοποιοί Αντριάνα Ουγκάρτε που παίζει την Χουλιέτα σε νεαρή ηλικία και η Έμμα Σουάρεζ στα ώριμα χρόνια της ηρωίδας.

Σύμφωνα με την υπόθεση, η ηρωίδα της ιστορίας είναι μια γυναίκα την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!