Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό στο
Τον πρώτο της τίτλο από το 2011 κατέκτησε η ΑΕΚ, που στον εξ αναβολής τελικό του Κυπέλλου που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού, στερώντας του το νταμπλ.

Η “Ένωση” μπήκε στο παιχνίδι με αμυντικές διαθέσεις, με τους Πειραιώτες να δυσκολεύονται να απειλήσουν την εστία του Ανέστη και να αναλώνονται σε μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε περισσότερο και στο 39' ο Βάργκας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάνταλος βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και με κεφαλιά από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Στο δεύτερο μέρος οι “ερυθρόλευκοι” έψαξαν το γκολ, και έφτασαν κοντά στο 49' και στο 51', με τον Ανέστη και στις δύο περιπτώσεις να αντιδρά σωστά στις προσπάθειες του Φορτούνη και του Κασάμι, όμως η ΑΕΚ χτύπησε ξανά στην αντεπίθεση με τον Βάργκας, ο οποίος έβγαλε τον Τζεμπούρ τετ α τετ με τον Ρομπέρτο, και ο Αλγερινός δεν αστόχησε, σκοράροντας σε βάρος της παλιάς του ομάδας.

Εμφανώς επηρεασμένοι και από την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών τον τελευταίο μήνα, οι παίκτες του Ολυμπιακού έμοιαζαν αδύναμοι να αντιδράσουν μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις κυρίως με γεμίσματα προς τη μεγάλη περιοχή που δεν έβρισκαν όμως ποτέ στόχο.

Το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον στο 85', όταν ο Τσόρι (που είχε μπει ως αλλαγή στο 65' αντί του Φουστέρ) με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 1-2. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ, το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πανηγύρισε, έστω και στο “παγωμένο” λόγω της γνωστής παρωδίας με τη διεξαγωγή του τελικού ΟΑΚΑ, το 15ο Κύπελλο της ιστορίας της.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Πέτρος Μάνταλος: "Για μένα αυτό το τρόπαιο είναι η απόδειξη αυτών που λέγαμε τα τρία χρόνια που πέρασε δύσκολα η ομάδα, ότι ερχόμαστε. Η ομάδα επέστρεψε και κατάφερε δίκαια να το πάρει. Το αξίζαμε από την αρχή της χρονιάς".
Ρόναλντ Βάργκας: "Αποζημιώνεται η προσπάθεια όλης της χρονιάς. Ένας από τους στόχους μας ήταν το πρωτάθλημα, αλλά η πολύ καλή πορεία του Ολυμπιακού δεν μας επέτρεψε να το διεκδικήσουμε. Είναι πολύ σημαντική η κατάκτηση του Κυπέλλου και χαιρόμαστε πολύ που τα καταφέραμε".
Αντρέ Σιμόες: "Από όταν ήρθα, γνώριζα ότι η ΑΕΚ είναι σύλλογος που κατακτά τίτλους και αυτό έκανε. Μας δίνει κίνητρο και υπερηφάνεια να ξεκινήσουμε με μεγαλύτερους στόχους και φιλοδοξίες την επόμενη σεζόν".
Μάρκο Σίλβα: "Το γεγονός ότι περιμέναμε ένα μήνα από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα και μέχρι να παίξουμε τον τελικό είναι απόδειξη ότι χρειάζεται βελτίωση το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι ντροπή και δεν είναι καθόλου σωστό και είναι άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο".
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!