Πέμπτη 5 Μαΐου 2016


Όταν το 1908 ο βιολόγος Τζορτζ Πάρκερ Μπίντερ έριχνε στη Βόρεια Θάλασσα 1.000 μπουκάλια με ισάριθμά μηνύματά του, σίγουρα δεν περίμενε να λάβει κάποια γρήγορη απάντηση, αλλά ούτε και να περάσουν 108 χρόνια, μέχρι να γίνει γνωστή η ιστορία του.
Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός και εκείνος να μην βρίσκεται πια στη ζωή, ωστόσο μία γυναίκα από τη Γερμανία βρήκε ένα από τα μήνυματά του, το οποίο καταγράφηκε πρόσφατα στα βιβλία των ρεκόρ Guinness ως το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που εντοπίστηκε σε ακτή.
Ο βιολόγος, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ στη Βρετανία, έριξε στη Βόρεια Θάλασσα τα μπουκάλια, στο πλαίσιο έρευνας για τη φορά των κυμάτων.
Τα χρόνια πέρασαν και το καλοκαίρι του 2015 η Γερμανίδα συνταξιούχος Μαριάν Βίνκλερ, η οποία βρισκόταν σε διακοπές με τον σύζυγό της Χορστ στο νησί Άμρουν στον γερμανικό βορρά, ανακάλυψε το μπουκάλι με μια κάρτα στο εσωτερικό του γραμμένη στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα ολλανδικά.

MARINE BIOLOGICAL ASSOCIATION
Ο αποστολέας ζητούσε από τον οιονδήποτε παραλήπτη να επιστρέψει την κάρτα στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών του Πλίμουθ, με το ζευγάρι των συνταξιούχων Γερμανών να ανταποκρίνεται και να στέλνει μέσω ταχυδρομείου την κάρτα στη Μεγάλη Βρετανία. Για καλή τους τύχη, το ινστιτούτο όχι μόνο συνεχίζει να βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά φρόντισε να ανταμείψει τη Γερμανίδα συνταξιούχο με ένα… σελίνι, όπως ακριβώς υποσχόταν στο μήνυμά του ο Μπίντερ έναν αιώνα πριν.
naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!