Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016


Συγγνώμη ζήτησε από τους χρήστες του το Facebook, μετά από μπέρδεμα στη λειτουργία του χαρακτηριστικού Safety Check που σημειώθηκε ύστερα από την επίθεση στη Λαχώρη του Πακιστάν την Κυριακή.
Η λειτουργία χρησιμοποιείται για να μπορούν χρήστες να ενημερώνουν τους φίλους και συγγενείς τους ότι είναι καλά μετά από καταστροφές μέσω του κοινωνικού δικτύου. Ωστόσο, αυτή τη φορά – λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όπου επίσης ενεργοποιήθηκε η εν λόγω λειτουργία – χρήστες του Facebook οι οποίοι βρίσκονταν πολύ μακριά από το Πακιστάν ερωτήθηκαν από το σύστημα εάν είναι καλά, με την εταιρεία να ζητεί συγγνώμη και να υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο «bug» είναι ενάντια στους σκοπούς του Safety Check.
Μάλιστα, κάποια από τα συγκεκριμένα notices απεστάλησαν ως γραπτά μηνύματα σε κινητά, ρωτώντας τους κατόχους τους εάν επηρεάστηκαν από την έκρηξη, χωρίς να δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις. Ωστόσο, στα περισσότερα αναγραφόταν ότι η επίθεση σημειώθηκε στη Λαχώρη, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις στο Διαδίκτυο, πολλές εκ των οποίων ήταν επικριτικές (με χιουμοριστικό ή όχι τρόπο) προς το κοινωνικό δίκτυο.
Αξίζει να αναφερθεί πως τον Νοέμβριο, λίγο μετά από επιθέσεις στη Νιγηρία, το Facebook είχε ενεργοποιήσει επίσης το Safety Check, απαντώντας σε κατηγορίες ότι είναι επιλεκτικό όσον αφορά στη χρήση του. Όπως προαναφέρθηκε, η λειτουργία ενεργοποιήθηκε όταν έγιναν οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά όχι μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Βηρυτό – σημειώνεται πάντως ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα, σκοπός του κοινωνικού δικτύου ήταν η χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου μετά από φυσικές καταστροφές και όχι τρομοκρατικές ενέργειες/ επιθέσεις.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!