Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Tim Cook
Όπως όλα δείχνουν η Apple βιώνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μείωση των πωλήσεων των συσκευών iPhone, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tim Cook θεωρεί ότι πρόκειται για μία αναμενόμενη εξέλιξη.
«Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις iPhone θα μειωθούν κατά το α’ τρίμηνο του 2016» είχε αναφέρει ο Tim Cook τον Ιανουάριο κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple. «Δεν πιστεύουμε ότι η μείωση θα φτάσει σε δραματικά επίπεδα και δεν θα συνεχισθεί πέρα από το α’ τρίμηνο του έτους» είχε αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα, για τη συγκεκριμένη περίοδο που λήγει στα τέλη Μαρτίου, θα είναι ακόμη πιο μειωμένα και υπολογίζονται στα 50 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 51,3 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα πιο μειωμένες θα είναι και οι πωλήσεις συσκευών iPhone φθάνοντας στα 47,5 εκατομμύρια τεμάχια έναντι προηγούμενων προβλέψεων για πωλήσεις 49 εκατομμυρίων συσκευών.
Βέβαια δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι μέσα στη χρονιά η Apple πρόκειται να λανσάρει την πλήρως ανανεωμένη της σειρά iPhone 7 (περίπου το φθινόπωρο) ενώ πολύ συντομότερα πρόκειται να λανσαριστεί και το iPhone SE, η 4ιντση συσκευή της εταιρείας. Αυτά τα στοιχεία είναι για αρκετούς αναλυτές αρκετά για να θεωρούν ότι η χρονιά μπορεί να ξεκίνησε σχετικά άσχημα αλλά θα κλείσει θετικά για την Apple.
Άλλωστε ο Tim Cook, ήδη από τον Ιανουάριο, είχε δηλώσει ότι το 60% των χρηστών iPhone δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί στο iPhone 6 ή στο 6s, παραμένει δηλαδή μια μεγάλη δεξαμενή καταναλωτών που είναι δυνητικοί αγοραστές των μελλοντικών συσκευών της Apple. Μάλιστα λόγω ακριβώς αυτής της δεξαμενής καταναλωτών η Apple θα λανσάρει και το 4ιντσο iPhone σαν μία εναλλακτική στις παλαιότερες συσκευές iPhone 5s και 5.
pestaola.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!