Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016


Το πάθος των Σουηδών για την ασφάλεια βραβεύτηκε για μια ακόμη φορά. Το νέο μοντέλο Volvo XC90, αναδείχτηκε “2015 Best in Class” από τον Euro NCAP.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, αναδείχτηκε το ασφαλέστερο αυτοκίνητο, τόσο στην κατηγορία των μεγάλων SUV όσο και για τη συνολική του επίδοση.

O ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός δοκιμών για τα νέα αυτοκίνητα ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλων των δοκιμών που διεξήγαγε μέσα στο 2015, με το ολοκαίνουριο 5/7θέσιο σουηδικό SUV να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της σουηδικής μάρκας στον τομέα της ασφάλειας.

Το νέο XC90 είναι το πρώτο και μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που σημείωσε την απόλυτη επίδοση 100% στην αναθεωρημένη, αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης των συστημάτων επείγουσας αυτόνομης πέδησης ή - όπως είναι ευρέως πιο γνωστά – αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού.

Ταυτόχρονα, σημείωσε επίδοση 97% στην υποκατηγορία προστασίας ενήλικων επιβατών, η ανώτερη που έχει καταγράψει οποιοδήποτε νέο μοντέλο την τελευταία τριετία στις δοκιμές του Euro NCAP, όταν ειδικά αυτές που σχετίζονται με την προστασία ενήλικων έγιναν ακόμα πιο απαιτητικές και επίπονες.

Διαρκής πρωτοπορία

Σε δήλωσή του, ο Γιαν Ίβαρσσον, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars, τόνισε πως «το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει τη διαρκή πρωτοπορία της Volvo στην τεχνολογία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Η Volvo Cars έχει εξαγγείλει το πρόγραμμα Vision 2020 (Όραμα 2020), σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2020 θα έχει εξελίξει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo και η τεχνολογία που διαθέτει το νέο XC90 μας φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας».

Το βραβείο που απονεμήθηκε στο νέο XC90 έρχεται να προστεθεί στα πολλά βραβεία που έχει ήδη κατακτήσει το νέο SUV της Volvo, σε λίγους μόλις μήνες εμπορικής καριέρας.

Οι πωλήσεις του νέου XC90 συνεχίζουν να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το εργοστάσιο στο Γκέτεμποργκ λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς του, με το XC90 να έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη πωλήσεων άνω των 503.000 αυτοκίνητων παγκοσμίως το 2015, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην 89χρονη ιστορία της μάρκας.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!