Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016


Το Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας αποτελεί την πιο φιλική προς τους επισκέπτες πόλη του κόσμου, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αναγνώστες του περιοδικού «Travel + Leisure».
Η πόλη των 75.000 κατοίκων, στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας και σε απόσταση τριών ωρών από το Δουβλίνο, ψηφίστηκε ως η πιο φιλική σε όλον τον κόσμο από τους τουρίστες, οι οποίοι δηλώνουν ότι νιώθουν πάντα ευπρόσδεκτοι όταν την επισκέπτονται.
Με φόντο τον Ατλαντικό Ωκεανό, το Γκάλγουεϊ θεωρείται μία πόλη με ιδιαίτερη ζωντάνια στην οποία κατοικούν πολλοί νέοι που φοιτούν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας.
SHUTTERSTOCK
Σύμφωνα με το «Travel + Leisure», στα πλακόστρωτα σοκάκια του κέντρου της πόλης μπορεί κανείς να περπατήσει, με πλανόδιους μουσικούς να δίνουν ρυθμό στην καθημερινότητα των κατοίκων.
SHUTTERSTOCK
Η λεγόμενη και «πρωτεύουσα της δυτικής Ιρλανδίας» φιλοξενεί αρκετές εορταστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν μια γιορτή θαλασσινών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και ένα φεστιβάλ κινηματογράφου. Η πραγματική γοητεία της πόλης, ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι οι ζεστοί και φιλόξενοι κάτοικοί του.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!