Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Single traveler, δέκα λόγοι να ταξιδεύεις μόνος
Ενώ είναι υπέροχο να μοιράζεσαι ένα νέο ταξίδι και να ζεις κοινές εμπειρίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, το να ταξιδεύεις μόνος, μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί σε μια αξέχαστη, εμπειρία ζωής.
Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη
Σκέφτηκες, λοιπόν, ποτέ ότι για να αλλάξεις τη ζωή σου και να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά είσαι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις σε ένα αεροπλάνο-πλοίο-τρένο-αυτοκίνητο και να πάρεις τους δρόμους μόνος σου;
Σε περίπτωση που αμφιβάλεις για το αν είσαι έτοιμος να πραγματοποιήσεις ένα σόλο ταξίδι, παρακάτω σου δίνουμε 10 λόγους που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις. Μάθε, λοιπόν, να περνάς και μόνος σου καλά. Μπορείς και το αξίζεις!

Μαθαίνεις να είσαι μόνος σου

Ανακαλύπτεις καλύτερα τον εαυτό σου, μαθαίνεις να απολαμβάνεις αυτό που είσαι, συνειδητοποιείς πόσο καλή παρέα είσαι τελικά, σε περίπτωση που δεν είχες το χρόνο να αφιερώσεις λίγο από αυτόν στον εαυτό σου. Αναλόγως με τον προορισμό, ένα σόλο ταξίδι μπορεί να αναδειχθεί και σε μια δυνατή, εσωστρεφή και μοναδική βιωματική εμπειρία ζωής, που θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο «είναι» σου.
ΤΑΞΙΔΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ

Γνωρίζεις νέους ανθρώπους

Αν είσαι από τη φύση σου εξωστρεφής, ένα ταξίδι μόνος σου είναι μια καλή ευκαιρία να συναναστραφείς με κόσμο, να ανταλλάξεις απόψεις με ντόπιους και γιατί όχι να γίνεις ακόμη και φίλος μαζί τους. Σημείωσε, ότι συχνά οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους, φαίνονται και πιο προσιτοί στους τρίτους. Το κλειδί σε αυτό είναι να έχεις ανοιχτό το μυαλό σου, διατηρώντας τις επιφυλάξεις και τις δικλίδες ασφαλείας, ειδικά αν βρίσκεσαι σε ξένη χώρα ή σε προορισμό που επισκέπτεσαι για πρώτη φορά.

Κάνεις ό,τι θέλεις

Δεν είσαι υποχρεωμένος να προσαρμόσεις το πρόγραμμά σου για κανέναν και για τίποτα. Θέλεις να αφιερώσεις ολόκληρη την ημέρα σου σε σπα; Δεν θα λογοδοτήσεις σε κανέναν. Θέλεις απλώς να κάνεις cafe-bar hopping στη θέση του sightseeing; Δεν θα νιώσεις ενοχές για κανέναν. Γενικότερα, έχεις ελευθερία κινήσεων να οργανώσεις τον χρόνο σου όπως ακριβώς θέλεις, χωρίς να χρειαστεί να νερώσεις το κρασί σου και να συμβιβάσεις τα σχέδιά σου.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!