Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου θα απολαύσουμε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Μια παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας και γνώρισε την αποδοχή του κοινού κερδίζοντας, παράλληλα, διθυραμβικές κριτικές από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ενορχηστρώσεις των συγκεκριμένων μουσικών αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο και την κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο, γίνονται ένα "σώμα" με τη Δήμητρα Γαλάνη που είναι η "κορυφαία αυτού του χορού". Η ερμηνεύτρια συμπυκνώνει εδώ την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού της οποίας είναι μέρος, καθώς διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος, ενώνει το παρελθόν με το σήμερα.
Chronos (χρόνος) σ' αυτή τη μοναδική παράσταση είναι, με έναν τρόπο, η ίδια η Δήμητρα Γαλάνη. Chronos είναι αυτά τα τραγούδια που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

Δήμητρα Γαλάνη Τραγούδι

Πέτρος Κλαμπάνης Κοντραμπάσο
Θωμάς Κωνσταντίνου Ούτι, Λαούτο, Κιθάρα
Σπύρος Μάνεσης Πιάνο
Χρήστος Ραφαηλίδης Βιμπράφωνο

09 Ιανουαρίου 2016
Σαβ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Τιμές εισιτηρίων: 35€, 30€, 25€ (20€*), 20€ (15€*), 10€ (περιορισμένης ορατότητας)
* Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!