Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015


Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι όταν καταναλώνουμε αλκοόλ την επόμενη μέρα το σώμα μας είναι πρησμένο και δεν χωράμε στα ρούχα μας. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το αλκοόλ παχαίνει και μάλιστα πολύ.
Γι' αυτό μελέτησαν το πόσο πρέπει να πίνουμε για να μην πάρουμε κιλά. Η μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο του Τέξας όπου μελετήθηκε η σχέση μεταξύ κατανάλωσης αλκοόλ και παχυσαρκίας με βάση τα στοιχεία από 8.236 άτομα, μη καπνιστές. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ ενώ εξετάστηκαν για το τι ύψος και βάρος έχουν.
Στη συνέχεια οι ειδικοί υπολόγισαν το Δείκτη Μάζας Σώματος του καθενός. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης το 46% έπινε κατά μέσο όρο ένα ποτό το μήνα. Όσοι κατανάλωναν από τέσσερα και πάνω ποτά ημερησίως ήταν αυτοί που έκαναν υπερκατανάλωση αλκοόλ. Όσοι έπιναν ένα ποτό την ημέρα είχαν 54% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας.
Το ίδιο ποσοστό παρατηρήθηκε και για όσους έπιναν δυο ποτά ημερησίως.Αντίθετα, όσοι έπιναν από τέσσερα και πάνω ημερησίως είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι.
Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι η υπερκατανάλωση συμβάλει στην παχυσαρκία. Όμως η ήπια κατανάλωση αλκοόλ, 1-2 ποτά την ημέρα, γνωρίζουμε ότι κάνει καλό στην καρδιά, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σχετίζεται με την παχυσαρκία. Για να έχουμε ασφαλή αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνει πιο αναλυτική έρευνα, ώστε να διευκρινιστούν οι βιολογικοί μηχανισμοί επίδρασης της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στο βάρος σώματος.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!