Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015


Μια λίστα με τις 19 χώρες τις οποίες οι εργαζόμενοι είναι ευτυχισμένοι και αφοσιωμένοι στη δουλειά τους δημιούργησαν οι ερευνητές της εταιρείας Universam, βάση του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας του Εργατικού Δυναμικού.
Η εταιρεία πραγματοποίησε έρευνα σε 250.000 εργαζόμενους από όλες τις χώρες ζητώντας τους να βαθμολογήσουν πόσο ικανοποιημένοι είναι από την εργασίας τους βάση μιας σειράς μεταβλητών, όπως κατά πόσο πιθανό είναι να παραμείνουν στην τρέχουσα εργασίας τους, έστω και αν δεν θα συνιστούσαν τη δουλειά τους σε φίλους, και πόσο καιρό σκοπεύουν να μείνουν στην τρέχουσα εργασία τους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι σκανδιναβικές χώρες κυριαρχούν στη λίστα ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελλάδα.
Δείτε αναλυτικά τις χώρες:
19. Αργεντινή- Παρά τις πολιτικές και οικονομικές αναταραχές που αντιμετώπισε την πρώτη δεκαετία η οικονομία της συνεχίζει να αναπτύσσεται και η ανεργία έχει μειωθεί από το 15% στο 7%.

18. Γαλλία- Το εργασιακό σύστημα στην Γαλλία είναι πολύ αυστηρό. Οι εργαζόμενοι δικαούνται πέντε εβδομάδες το χρόνο διακοπές τις οποίες και πληρώνονται ενώ καταβάλλονται ειδικά επιδόματα σε περιπτώσεις όπως ο γάμος.
17. Χιλή- Μετατρέπεται σε μια από τις πιο γρήγορες αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη την τελευταία δεκαετία.

16. Καναδάς- Η νομοθεσία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων προστατεύει τους εργαζομένους από διακρίσεις ενώ η εργατική νομοθεσία ορίζει τον κατώτατο μισθό,ασφάλιση για την υγεία αλλά και για τον εργασιακό χώρο. Επίσης, ορίζει το ωράριο εργασίας.

15. Γερμανία- Πρόκειται για την χώρα με την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη. Αν και οι ώρες που εργάζονται είναι λίγες, οι Γερμανοί είναι ιδιαίτερα παραφωγικοί στη δουλειά τους.
14. Ολλανδία- Διαθέτει ισχυρή εργασιακή νομοθεσία η οποία απαγορεύει στους Ολλανδούς να εργάζονται πάνω από οκτώ ώρες την ημέρα και 40 ώρες την εβδομάδα.
13. Μεξικό- Δεν υπάρχει νομοθεσία που να ορίζει το ωράριο εργασίας. Αυτό σημαίνει πως εργάζονται αρκετές ώρες. Ωστόσο, αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ευτυχισμένους και ικανοποιημένους με την εργασία τους.

12. Φινλανδία- Έρευνα της Κομισιόν έχει δείξει πως μόλις το 4,7% των Φινλανδών εργαζομένων είναι δυσαρεστημένοι με την δουλειά τους, συγκεντρώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη.
11. Σουηδία- Οι εργαζόμενοι των Σκανδιναβικών χωρών είναι από τους πιο ευχαριστημένους στην Ευρώπη.

10. Ρωσία- Το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην αγορά εργασίας εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα. Ωστόσο, όσο συνέχισαν να έχουν δουλειά δήλωσαν ευχαριστημένοι από την εργασία τους.
9. Τσεχική Δημοκρατία- Αν και οι εργαζόμενοι έχουν δει τους μισθούς του να μειώνονται, εντούτοις νιώθουν μια επαγγελματική ασφάλεια που τους αποζημιώνει.

8. Ελλάδα- Αν και είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, όσοι έχουν δουλειά αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευγνώμονες προς τους εργοδότες τους
7.  Ελβετία-Οι εργαζόμενοι της Ελβετίας είναι από τους πιο ευχαριστημένους και ικανοποιημένους με την εργασία τους στην Ευρώπη.
6. Αυστρία- Οι Αυστριακοί συνάπτουν συμβάσεις εργασίας. Το γεγονός πως δεν νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλής στο εργασιακό τους περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνουν και υψηλούς μισθούς.
5. Νότιος Αφρική- Είναι οι πιο ευχαριστημένοι εργαζόμενοι της ηπείρου
4. Δανία- Οι ικανοποίηση των εργαζομένων τους αποτελεί την βασική προτεραιότητα των Δανών εργοδοτών.
3. Κόστα Ρίκα- Οι εργαζόμενοι στην Κόστα Ρίκα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την εργασία τους διότι το μεγάλο μέγεθος των εξαγωγών της τους εξασφαλίζει μια σταθερή και ικανοποιητική δουλειά.
2. Νορβηγία-Πρόκειται για μία ακόμα Σκανδιναβική χώρα που προσφέρει στους εργαζομένους της ικανοποίηση.
1. Βέλγιο- Το Βέλγιο έρχεται πρώτο στη λίστα της Univesum ως η χώρα με τους πιο ικανοποιημένους εργαζομένους. Διαθέτει πληθώρα ανεξάρτητων επιχειρήσεων, οι οποίες λειτουργούν στηριζόμενες σε υψηλές ηθικές παραδοσιακές αξίες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!