Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015


Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους ξεκινά το Σάββατο 28 Νοεμβρίου σε Aγρίνιο, Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη και θα διαρκέσει έως τις 11 Δεκεμβρίου. Στο φετινό 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας διαγωνίζονται 68 ταινίες για παιδιά και νέους από 45 χώρες που καταπιάνονται με ζητήματα όπως οικογενειακές σχέσεις, θάνατος, φιλία, φυσικό και σχολικό περιβάλλον, παγκοσμιοποίηση, οικολογία, ανοχή στην διαφορετικότητα.
Η 18η διοργάνωση θα ανοίξει με τον «Λαβύρινθο» («Labyrinthus», 2014) του Ντάγκλας Μπόσγουελ από το Βέλγιο, ένα εφηβικό θρίλερ που καταπιάνεται με τη σχέση νέων και κυβερνοχώρου, το οποίο πέρα από την επίκαιρη θεματολογία του υπόσχεται σασπένς και δράση κατάλληλη (και) για ανήλικους θεατές. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας, Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί μέχρι σήμερα για ηλικίες από 12 ετών. Ο «Λαβύρινθος» αποτελεί το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του νεαρού Φλαμανδού σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ωστόσο αποκτήσει εμπειρία μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές που σκηνοθέτησε στη χώρα του, αλλά και από αρκετές μικρού μήκους ταινίες.
Σύμφωνα με την υπόθεση του «Λαβύρινθου», ο Φρίκε, ένα αγόρι δεκατεσσάρων ετών, λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και έχει αποκτήσει φήμη ειδικού. Μια μέρα, τον περιμένει μια συγκλονιστική έκπληξη: οι πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού δεν είναι εικονικές φιγούρες αλλά πραγματικά παιδιά της γειτονιάς του και αληθινά ζώα! Η ζωή τους έχει κατά έναν μυστηριώδη τρόπο παγιδευτεί στον Λαβύρινθο του παιχνιδιού. Ο Φρίκε ξεκινάει μια κούρσα ενάντια στο χρόνο για να εντοπίσει τον εγκέφαλο αυτού του σκοτεινού και φρικτού παιχνιδιού. Και όταν τον εντοπίζει, δίνει έναν πολύπλοκο κι επικίνδυνο αγώνα για να τον εξουδετερώσει και να σώσει τις ζωές που διακυβεύονται στον κυβερνοχώρο.
Η πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στις 11 το πρωί της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, στο κινηματοθέατρο Απόλλων και θα προβληθεί ταυτόχρονα στο Δημοτικό κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα :
Δευτέρα 30 Νοεμβρίου – Ο Λαβύρινθος
Τρίτη 1 Δεκεμβρίου– Animation χωρίς λόγια
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου – Sanna
Οι παραπάνω ταινίες θα προβληθούν κατόπιν συνεννόησης με τα σχολεία.
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!