Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ιταλική εταιρεία «απαγορεύει» τα email για να μειώσει το στρες των υπαλλήλων
Μία εβδομάδα χωρίς εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία. Είναι η πρωτοβουλία-πείραμα της ιταλικής εταιρείας υφασμάτων Gabel με έδρα την περιοχή του Κόμο σε μία προσπάθεια να μειώσει τα επίπεδα στρες στους εργαζόμενους.

Η εταιρεία οικιακών υφασμάτων με έδρα στην περιοχή του Κόμο ανέθεσε σε ειδικό να μιλήσει με τους υπαλλήλους για τις κύριες ανησυχίες τους στη δουλειά, γράφει ο δικτυακός τόπος La Provincia di Como.

Πολλοί δήλωσαν ότι η διαχείριση του τεράστιου όγκου εσωτερικής αλληλογραφίας ήταν μεγάλο βάρος γι' αυτούς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει μία λύση και οι εργαζόμενοι είδαν αυτή τη φορά στα εισερχόμενα να «αναβοσβήνει» ένα πολύ διαφορετικό email που τους ενημέρωνε να... μην ξαναστείλουν email.

«Μαζί θα ξεκινήσουμε το ακόλουθο πείραμα που θα μας οδηγήσει πίσω στο χρόνο όταν οι άνθρωποι μιλούσαν περισσότερο» γράφει ο διευθυντής Εμίλιο Κολόμπο κηρύσσοντας «μία εβδομάδα χωρίς email».

«Σας καλούμε να μην χρησιμοποιείτε το email για εσωτερικές επικοινωνίες [μεταξύ υπαλλήλων στην ίδια τοποθεσία] υπέρ μίας πιο άμεσης επαφής» αναφέρει.

Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο υψηλός όγκος email αυξάνει τα επίπεδα του στρες εν ώρα εργασίας.

Το 2013 ερευνητές ανέφεραν ότι ένας γεμάτος φάκελος εισερχομένων οδηγεί σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, αναφέρει το BBC. Και πέρυσι το Πανεπιστήμιο British Columbia διαπίστωσε ότι ο περιορισμός της χρήσης email κατά τη διάρκεια της ημέρας μείωσε «σημαντικά» το στρες των εργαζομένων.
in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!