Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015



Η Μισέλ Φάιφερ επιστρέφει στην ενεργό δράση αναλαμβάνοντας να ενσαρκώσει τη Ρουθ Μάντοφ, στο πλευρό του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός και παραγωγός Μπάρι Λέβινσον θα σκηνοθετήσει για το δίκτυο ΗΒΟ το «Wizard of Lies», τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Νταϊάνα Χένρικ, το οποίο παρουσιάζει τα γεγονότα που αποκάλυψαν το χρηματιστηριακό σκάνδαλο του Μπέρνι Μάντοφ, ο οποίος το 2008 ομολόγησε ότι είχε επί δεκαετίες στήσει «ένα μεγάλο ψέμα» και οδήγησε την αμερικανική οικονομία σε κατάρρευση και εκατομμύρια Aμερικανούς σε πτώχευση.

Μεγαλομέτοχος της ομώνυμης χρηματιστηριακής «Βernard Μadoff Ιnvestment Securities», με πελάτες - κολοσσούς όπως η Citigroup και η General Εlectric, ο Μάντοφ κατάφερε μέσα από το πυραμιδοειδές επενδυτικό σχήμα να βάλει χέρι σε αποταμιεύσεις χιλιάδων ανθρώπων, εταιρειών, ταμείων και ιδρυμάτων.

Μισέλ Φάιφερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα γυρίσματα του «Wizard of Lies».
Ο «Μεσσίας της Wall Street» καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 χρόνων για την πυραμιδική του κομπίνα, μία ποινή ανάλογη της έκτασης και του μεγέθους της καταστροφής που έσπειρε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όταν ο Μάντοφ βρέθηκε στη φυλακή, έχασε και τα δυο παιδιά του. Ο  μεγάλος του γιος αυτοκτόνησε και ο μικρός πέθανε από καρκίνο. Η μόνη που απέμεινε από την πάλαι ποτέ οικογενειακή αυτοκρατορία, να σηκώνει τα βάρη των ενοχών, της προσωπικής της τραγωδίας και της κοινωνικής κατακραυγής, είναι η Ρουθ Μάντοφ, την τραγική φιγούρα της οποίας θα ενσαρκώσει η 57χρονη  Φάιφερ. Τον Μπέρνι Μάντοφ, θα ενσαρκώσει ο - βραβευμένος με δύο Όσκαρ - Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Μπέρνι και Ρουθ Μάντοφ.
Οι δύο διάσημοι ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί ξανά το 2013, στην «Επικίνδυνη Οικογένεια» του Γάλλου σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν.
Στην ταινία «The Wizard of Lies» - η οποία αναμένεται μέσα στο 2016 - το καστ συμπληρώνουν οι Χανκ Αζάρια και Αλεσάντρο Νιβόλα.

naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!