Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015


Το άγχος στα παιδιά μπορεί να εκφράζεται με πολλούς τρόπους, είτε με επιθετικότητα είτε με κλείσιμο είτε εμφανίζοντας κάποια συμπτώματα. Θέλει πολλή προσοχή όμως να μη βιαστούμε να βάλουμε ταμπέλες οτι ένα παιδί έχει άγχος ή εμφανίζει αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς ανάλογα την κάθε περίπτωση ,που είναι μοναδική για κάθε παιδί, μπορεί να είναι είτε κάτι που χρειάζεται προσοχή και σωστή αντιμετώπιση είτε όμως και κάτι παροδικό που δε χρειάζεται να  "βαρύνουμε" το παιδί με το δικό μας άγχος και τη δική μας αγωνία.
Δείτε τον τρόπο που συσχετίζεται με τα άλλα παιδιά και εανυπάρχει συμφωνία της συμπεριφοράς της στο σχολείο και στο σπίτι. Είναι σημαντικό να δούμε εαν υπάρχουν και άλλα δείγματα που να σας βάζουν σε κάποιο προβληματισμό, εαν αυτό το είδος "στερεοτυπίας" που μας αναφαίρετε το εντοπίζεται και σε άλλες περιπτώσεις, πότε το αντιληφθήκατε πρώτη φορά, σε ποιες περιπτώσεις συμβαίνει και εαν υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να δικαιολογούν κάποιο άγχος .
  Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του παιδιού, απο έναν ειδικό ψυχικής υγείας που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο, προκειμένου να μη γίνονται αυθαίρετες και "ερασιτεχνικές" διαγνώσεις. 
boro.gr
Categories: ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!