Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Έξι μέλη μιας οικογένειας, οι δύο γονείς και τέσσερα από τα παιδιά τους, σφαγιάστηκαν μέσα στο σπίτι τους από συγχωριανούς τους που τους κατηγορούσαν για "μαγεία" στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας.

Τα θύματα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κοιμόντουσαν μέσα στο πλίνθινο σπίτι τους στο χωριουδάκι Λαχάντα της περιφέρειας Κεοντζάρ όταν εισέβαλαν οι δράστες, πέντε άνδρες οπλισμένοι με τσεκούρια. Οι ύποπτοι, που πιστεύεται ότι είναι συγγενείς των θυμάτων, κατηγορούσαν την οικογένεια ότι ευθύνεται για τις ασθένειες που προσβάλουν με ασυνήθιστη συχνότητα τα μωρά του χωριού.

Ο αστυνομικός διευθυντής Καβίτα Τζαλάν είπε ότι δύο παιδιά της οικογένειας διασώθηκαν και ενημέρωσαν τις αρχές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο χωριό νωρίς τα ξημερώματα σήμερα, βρήκαν έξι ακρωτηριασμένα πτώματα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Άλλο ένα παιδί της οικογένειας, ένα 8χρονο αγόρι, ήταν ακόμη ζωντανό. "Ο οκτάχρονος βρέθηκε από τους αστυνομικούς ανάμεσα στα πτώματα και ανέπνεε με δυσκολία" είπε ο Τζαλάν.

Σε πολλές περιοχές της Ινδίας παραμένει συνηθισμένη πρακτική να "σημαδεύονται" άνδρες και γυναίκες με τον χαρακτηρισμό του "μάγου", παρ' ότι ο νόμος το απαγορεύει. Τα θύματα δέχονται συχνά επιθέσεις ή δολοφονούνται. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2013 καταγράφηκαν 160 δολοφονίες που σχετίζονταν με το "κυνήγι των μαγισσών" στη χώρα.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!