Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015


Την εφιαλτική προοπτική τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες να τελειώσουν στις επόμενες 80 ώρες και περιγράφει τραπεζίτης στους Times του Λονδίνου.
Τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα ΑΤΜ διαρκούν για άλλες 80 ώρες ανέφερε και πρόσθεσε «Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις»
Πλησιάζει ο εφιάλτης της Κύπρου;
Ο εφιάλτης της Κύπρου και το bail-in στις τράπεζες, έχει αρχίσει και συζητείται έντονα, με τους αναλυτές να έχουν ήδη αρχίσει τους… υπολογισμούς.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υιοθετήσει την οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (Bank Recovery Resolution Directive – BRRD) η οποία ουσιαστικά προβλέπει πως από το 2015 η διάσωση των τραπεζών γίνεται με ίδια μέσα (bail in) και όχι με χρήματα των φορολογουμένων (bail out). Η οδηγία προστατεύει μόνο τις εγγυημένες καταθέσεις, δηλαδή τις καταθέσεις κάτω από 100 χιλιάδες ευρώ. Αυτή η οδηγία ήρθε με αφορμή την κρίση στην Κύπρο το 2013.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!