Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015


Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είναι από τις πιο τουριστικές μητροπόλεις στον κόσμο, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία προτάσεων διασκέδασης και συναρπαστικών δραστηριοτήτων τόσο για τους κατοίκους τους, όσο και για τα εκατομμύρια των τουριστών που τις επισκέπτονται.

Κι όμως, για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις τεράστιες, υπερσύγχρονες μητροπόλεις η πραγματικότητα δεν είναι πάντα ευχάριστη.

Κάτι που αποτυπώθηκε και σε μια πρόσφατη έρευνα γύρω από την ποιότητα ζωής σε μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με την οποία στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε το Τόκιο της Ιαπωνίας.
Το περιοδικό Monocle παρουσίασε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Quality of Life Survey, η οποία αξιολογεί τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με 22 παράγοντες, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των διεθνών δρομολογίων που συνδέουν κάθε πόλη με τον υπόλοιπο κόσμο ή ο αριθμός των δημοσίων βιβλιοθηκών που διαθέτει.

Και για τη φετινή χρονιά το Τόκιο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Σύμφωνα με το περιοδικό, η τεράστια αυτή μητρόπολη κατάφερε να κάνει κάτι, που οι υπόλοιπες δεν μπόρεσαν να πετύχουν: «να προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής τόσο στους ανθρώπους που ζουν σε αυτή, όσο και σε αυτούς που την επισκέπτονται».

Κι αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πόλεις που συμπληρώνουν την πρώτη 25αδα των καλύτερων πόλεων για να ζει κανείς, δεν έχετε παρά να δείτε την παρακάτω λίστα:
1. Τόκιο, Ιαπωνία
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Βερολίνο, Γερμανία
4. Μελβούρνη, Αυστραλία
5. Σίδνεϊ, Αυστραλία
6. Στοκχόλμη, Σουηδία
7. Βανκούβερ, Καναδάς
8. Ελσίνκι, Φινλανδία
9. Μόναχο, Γερμανία
10. Ζυρίχη, Ελβετία
11. Κοπεγχάγη, Δανία
12. Fukuoka, Ιαπωνία
13. Σιγκαπούρη
14. Κιότο, Ιαπωνία
15. Παρίσι, Γαλλία
16. Μαδρίτη, Ισπανία
17. Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
18. Λισαβόνα, Πορτογαλία
19. Χονγκ Κονγκ, Κίνα
20. Άμστερνταμ, Ολλανδία
21. Αμβούργο, Γερμανία
22. Γενεύη, Ελβετία
23. Όσλο, Νορβηγία
24. Βαρκελώνη, Ισπανία
25. Πόρτλαντ, ΗΠΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!