Παρασκευή 10 Απριλίου 2015


Η Mercedes C-Class είναι μία ακόμη πρόκληση για την αγορά των premium μεσαίων αυτοκινήτων. Χάρη σε μια πρωτοποριακή φιλοσοφία σχεδίασης μειωμένου βάρους, με την οποία εξοικονομείται βάρος έως και 100 κιλά, τα εξαιρετικά της αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και τους νέους οικονομικούς κινητήρες, ανεβάζει ψηλά τον πήχυ της αποδοτικότητας στην κατηγορία της.

Μια σειρά νέων συστημάτων υποβοήθησης προσφέρει ασφάλεια υψηλού επιπέδου, ενώ η νέα προαιρετική αερανάρτηση παρέχει υποδειγματικό κράτημα και οδηγική άνεση, καθώς και δυναμική οδική συμπεριφορά. Σε ό,τι αφορά την εμφάνισή της, υιοθετεί μια προοδευτική προσέγγιση με μοντέρνα σχεδίαση, αλλά και με το πολυτελές εσωτερικό της.

Διαθέτει επίσης πολλές άλλες καινοτομίες και στοιχεία εξοπλισμού που υπογραμμίζουν την άνεση και τον εκλεπτυσμένο sport χαρακτήρα αυτής της λιμουζίνας. Η γοητευτική C-Class δίνει την αίσθηση μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκινήτου.

Το πρωτοποριακό touchpad στο υποβραχιόνιο πάνω από το χειριστήριο που βρίσκεται στο κεντρικό τούνελ σηματοδοτεί ένα ακόμα βήμα εξέλιξης. Οπως και σε ένα smartphone, εξασφαλίζει τον πολύ απλό και διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών της κεντρικής μονάδας με κινήσεις των δακτύλων.

Όλα στο χέρι σας

Το touchpad επιτρέπει επίσης τη χειρόγραφη εισαγωγή γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων - σε οποιαδήποτε γλώσσα υποστηρίζει το ηχοσύστημα Audio 20 CD ή το σύστημα Comand Online. Ο χρήστης λαμβάνει σαφείς και απτές πληροφορίες όταν χρησιμοποιεί την επιφάνεια ελέγχου του touchpad, το οποίο αποκρίνεται με πολύ μεγάλη συνέπεια στη γνήσια διαισθητική χρήση.

Η οθόνη head-up display, όπως και στα μαχητικά τζετ, απεικονίζει σημαντικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού στο παρμπρίζ, προσφέροντας έτσι ευανάγνωστες ενδείξεις και αποσπώντας λιγότερο την προσοχή από τον δρόμο. Το σύστημα παρέχει πληροφορίες για την ταχύτητα, τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας, ενώ επίσης εμφανίζει οδηγίες και μηνύματα από το σύστημα DISTRONIC.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στον περιορισμό των θορύβων που φτάνουν στον εσωτερικό χώρο. Βελτιστοποιήθηκαν τα χαρακτηριστικά θορύβου του εσωτερικού ανεμιστήρα, των ηλεκτρικών παραθύρων, των λειτουργιών ρύθμισης των καθισμάτων κ.ά.

Οι ισχυροί και αποδοτικοί βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι σε όλες τους τις εκδόσεις διαθέτουν λειτουργία ECO start/stop και συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6, προσφέρουν επιδόσεις και διασκεδαστική οδήγηση.

Μία καινοτομία είναι ο μικρός πετρελαιοκινητήρας 1.600 κ.εκ. Ορισμένα από τα ειδικά του πλεονεκτήματα είναι το μειωμένο βάρος, η συμπαγής σχεδίαση και η χαμηλή ειδική κατανάλωση καυσίμου. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας με υπερτροφοδότηση αποδίδει 116 ίππους και ροπή 28,2 χλγμ.

Με τον κινητήρα αυτόν, η C-Class 180 BlueTec καταλαμβάνει κορυφαία θέση στην κατηγορία της σε ό,τι αφορά τις εκπομπές CO2, μόλις 99 γρμ./χλμ. Οπότε, απαλλάσσεται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Εκτός από αυτόν τον νέο μικρό πετρελαιοκινητήρα, διατίθεται επίσης μια προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου τετρακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα 2.200 κ.εκ. σε διάφορες εκδόσεις ισχύος.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες με απόδοση ισχύος από 156 έως 245 ίππους. Από 32.070 ευρώ.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!