Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η Τράπεζα Χρόνου 60' Θεσσαλονίκης αποφάσισε για πρώτη φορά να διοργανώσει παζάρι προϊόντων και αντικειμένων μεταξύ των μελών της την ερχόμενη Κυριακή από τις 12:00 μ.μ. έως τις 16:00 μ.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν στην πρόσκληση που ανάρτησαν στο Facebook:

''Πιστοί στη φιλοσοφία μας για την κατάργηση του χρήματος, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε προϊόντα και είδη που δεν μας είναι άλλο χρήσιμα (προϊόντα που παράγουμε / κατασκευάζουμε οι ίδιοι, ρούχα, βιβλία, εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης κλπ), κοστολογώντας τα σε χρόνο, π.χ. 1βιβλίο = 1 ώρα ή 1 ποδήλατο = 7,5 ώρες. Ελπίζουμε ότι η δράση αυτή θα κινήσει το ενδιαφέρον και θα κινητοποιήσει τα μέλη μας, αλλά και άλλους συμπολίτες μας ώστε να πάρει μια νέα ώθηση η λειτουργία της Τράπεζας μας. Σας καλούμε λοιπόν όλους και όλες να συμμετέχετε μαζικά.

Στο χώρο θα λειτουργεί Γραμματεία για την εγγραφή νέων μελών. Έτσι λοιπόν μπορεί ο καθένας να συμμετέχει, αφού εγγραφεί εκείνη την ώρα.

Προϋπόθεση: να δηλώσει τουλάχιστον μία υπηρεσία προσφοράς''.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο ανταλλαγής υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση χρημάτων, με νόμισμα μόνο τον χρόνο. Απέναντι σ' αυτό το νόμισμα – χρόνο όλα τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου είναι ισότιμα: π.χ. μία ώρα ιδιαίτερο μάθημα Αγγλικών ισούται με μια ώρα σιδέρωμα ρούχων και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της πόλης.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!