Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

o κοινωνικό δίκτυο της Google, Google+ διαθέτει 2,2 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, στην πράξη όμως σχεδόν κανένας δεν μοιράζεται τίποτα μέσω της πλατφόρμας της.

Αυτό είναι το συμπέρασμα άρθρου του αναλυτή και blogger Kevin Anderson, το οποίο δημοσιεύεται στην έκδοση του Business Insider για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο άρθρο χρησιμοποιούνται πληροφορίες από στοιχεία έρευνας που παρέχει ο Edward Morbius. Ο Morbius αναφέρει ότι μόλις το 9% των χρηστών του Goolge+ ποστάρει δημόσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google –μέσω του Dave Besbris, διευθυντή στο G+ – χωρίς να αμφισβητεί την έρευνα αρνείται να “μιλήσει για αριθμούς”.

Τα δεδομένα της έρευνας του Μorbius για το G+, συνοπτικά, είναι:

Υπάρχουν περίπου 2,2δισ. προφίλ στο G+

Από αυτά, μόνο το 9% δημοσιεύσει κάτι

Από αυτό το μονοψήφιο ποσοστό, το 37% εμφανίζει ως πλέον πρόσφατη δραστηριότητα σχόλιo σε video του YouTube, ενώ ένα 8% την αλλαγή εικόνας προφίλ

Μόνο το 6% των ενεργών προφίλ έχει δημοσιεύσει κάτι μέσα στο 2015 [στις 18 πρώτες ημέρες]

Μόνο τα μισά από αυτά, ένα 3% δεν είναι post στο YouTube

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι μόνο ένα 0,2%-0,3% του συνόλου των προφίλ, 4εκ. - 6εκ. στο G+ έχουν κάνει δημόσιο πόστ μέσα στο 2015.

Ως "ποστ" θεωρούνται οι δημόσιες αναρτήσεις μόνο, πλην των σχολίων σε video του YouTube. Τα ιδιωτικά ποστ δεν προσμετρώνται.

Πηγή: e-pcmag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!