Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015


Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας, με αποτέλεσμα ότι καταχρήσεις κάνετε να φαίνονται πάνω του. Το άσκημο είναι ό,τι μπορείτε να βάλετε την επιδερμίδα σας σε κίνδυνο, με πολλούς τρόπους, χωρίς να το καταλάβετε.

Υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι θεωρούσαν ό,τι δεν υπήρχε πρόβλημα να αλείψετε το σώμα σας με λάδι και να περάσετε όλη την ημέρα στον ήλιο. Οι δερματολόγοι έχουν έκτοτε, αναγνωρίσει ό,τι μια τέτοια λατρεία του ήλιου, μόνο στο δρόμο προς την πρόωρη γήρανση οδηγεί.

Αν λοιπόν, υπάρχει ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις σοβαρές βλάβες στο δέρμα, είναι να αποφύγετε τον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία επιδρά στα κύτταρα, που ανανεώνουν την επιδερμίδα, και όταν αυτά τα τραυματίζονται ανεπανόρθωτα, το δέρμα φαίνεται πιο γερασμένο και γεμάτο ρυτίδες.

Οι περισσότεροι από εσάς, ενώ βάζετε αντηλιακό, συνήθως χρησιμοποιείτε πολύ πιο μικρή ποσότητα, από ότι χρειάζεστε. Επίσης, ένα άλλο λάθος που κάνετε, είναι ότι δεν ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, όπως προτείνουν οι δερματολόγοι. Άρα, εάν πρόκειται να είστε έξω, να φοράτε πάντα προστατευτικά ρούχα, ένα καπέλο με πλατύ γείσο, και αντηλιακό, το οποίο να εφαρμόζετε ξανά, τουλάχιστον κάθε 2 ώρες ή και περισσότερο εφόσον έχετε ιδρώσει.

Όλοι γνωρίζετε τους κινδύνους του καπνίσματος στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα, εμφύσημα, καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αλλά ξέρατε ό,τι το κάπνισμα μπορεί επίσης, να οδηγήσει σε ρυτίδες; Μελέτες έχουν δείξει πως το κάπνισμα κάνει πολλά από αυτά που κάνει ο ήλιος. Δημιουργεί ένα δέρμα γεμάτο ρυτίδες, με κουρασμένη όψη. Επιπλέον, κιτρινίζει την επιδερμίδα και επιβραδύνει την επούλωση των πληγών.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνετε οι περισσότερες, είναι όταν πλένετε το πρόσωπό σας, χρησιμοποιείτε ένα οποιοδήποτε σαπούνι. Καλό είναι να αγοράσετε ένα ήπιο καθαριστικό για το πρόσωπό, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Αν το δέρμα σας είναι με τάση ακμής, βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε είναι oil-free.

Πηγή: jenny.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!