Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η ταινία "The Grand Budapest Hotel", κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία για την καλύτερη ταινία, κωμωδία ή μιούσικαλ στην απονομή των βραβείων που έγινε στο Λος Άντζελες.

Ο Βρετανός Εντι Ρεντμέιν και η Αμερικανίδα Τζουλιάν Μουρ απέσπασαν χθες βράδυ στο Λος Άντζελες αντίστοιχα τις Χρυσές Σφαίρες α΄ανδρικού και α΄γυναικείου ρόλου σε δραματική ταινία.

Ο Εντι Ρεντμέιν τιμήθηκε για το ρόλο του επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία "The Theory of Everything", αποσπώντας το βραβείο από τα επίσης μεγάλα φαβορί της βραδιάς Στιβ Καρέλ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζέικ Τζίλενχαλ και Nτέιβιντ Ογιελόλο.

Στην ταινία "Still Alice" η Τζουλιάν Μουρ υποδύεται μια γυναίκα που έχει προσβληθεί από Αλτσχάιμερ. Ο ρόλος αυτός της χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα την οποία επίσης διεκδικούσαν οι Τζένιφερ Ανιστον, Φελίσιτι Τζόουνς, Ρόζαμουντ Πάικ και Ρις Γουίδερσπουν.



Ο ηθοποιός Μάικλ Κίτον απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα α΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία για την ερμηνεία του στην ταινία "Birdman" (Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας).

Στην ταινία, ο Κίτον υποδύεται έναν πρώην διάσημο ηθοποιό που σε νεαρή ηλικία είχε ερμηνεύσει ρόλο σούπερ ήρωα και η επιτυχία εκείνης της ταινίας επισκιάζει την καριέρα του για πολλά χρόνια, ενώ κάνει δυσκολότερη την προσπάθειά του να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο, με το οποίο, μεταξύ άλλων, θέλει να ανακτήσει την παλιά του δόξα.

Η ταινία Boyhood (Μεγαλώνοντας), μοναδική στο είδος της, γυριζόταν επί δώδεκα χρόνια με τους ίδιους ηθοποιούς, βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας και αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς καθώς έλαβε τρία βραβεία.

Στα ατομικά βραβεία η ηθοποιός Έιμι Άνταμς κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ηθοποιό με την ταινία "Big Eyes" στην τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες που είναι η πρώτη μεγάλη τελετή βραβείων για το 2015 στον χώρο του κινηματογράφου.



Η 40χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός παίζει το ρόλο μιας γυναίκας ζωγράφου σε αυτήν την ταινία του Τιμ Μπάρτον, και κέρδισε το βραβείο απέναντι στην Έμιλι Μπλαντ, την Έλεν Μίρεν, την Τζούλιαν Μουρ και την Κουβενζανέ Γουόλις.

Στους άντρες το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας κατέκτησε ο Μάικλ Κίτον, για το ρόλο του στην κωμωδία «Birdman».

Το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας για την καλύτερη σκηνοθεσία κατέκτησε ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ταινία "Boyhood".

Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής η παραλαβή της Χρυσής Σφαίρας από τον διάσημο ηθοποιό σκηνοθέτη και παραγωγό Τζόρτζ Κλούνεϊ ο οποίος τιμήθηκε για τη συνολική του καριέρα στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Ο Κλούνεϊ, παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο επικεντρώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: «Στα εκατομμύρια των ανθρώπων όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά και στον κόσμο, σε χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, θα πω ότι εμείς δεν θα βαδίζουμε μέσα στο φόβο ... "Je Suis Charlie"»αναφώνησε ο Κλούνεϊ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!