Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015


Στην Παταγονία, στα σύνορα Χιλής και Αργεντινής βρίσκεται η Lago General Carrera, η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Νότιας Αμερικής η οποία καταλαμβάνει συνολικά 1850 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Με μέγιστο βάθος που αγγίζει τα 590 μέτρα, συμπεριλαμβάνεται στις 10 πιο βαθιές λίμνες του πλανήτη μας.
Με τα κρυστάλλινα νερά της και τους ασυνήθιστους βραχώδεις σχηματισμούς της, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό συγκεντρώνοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Αυτό που αναμφίβολα ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη λίμνη είναι ο μαρμάρινος “καθεδρικός ναός”. Ένα φυσικό θαύμα που κερδίζει τον θαυμασμό, με την ονομασία Marble Caves, γνωστές και ως Marble Cathedral ή Las Cavernas de Marmol.
Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα δίκτυα σπηλαίων που σχηματίστηκε πριν από 6.200 χρόνια εξαιτίας της διάβρωσης που προκάλεσε το νερό στο πέρασμά του. Οι λαβυρινθώδεις εντυπωσιακές σπηλιές από ασβεστόλιθο προσφέρουν ένα θέαμα συγκλονιστικό! Το φως του ήλιου αντανακλά στα νερά δημιουργώντας στα τοιχώματα των σπηλαίων εκπληκτικούς σχηματισμούς, χαρίζοντάς τους ένα ιριδίζον μπλε χρώμα!
Τα πολυάριθμα τούνελ του Marble Caves και το λευκό του μάρμαρο διαμορφώνουν ένα εξωπραγματικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Κρυστάλλινα νερά, εκθαμβωτικό μπλε και περίτεχνα σχέδια δημιουργούν μία ατμόσφαιρα μαγευτική και απόκοσμη.
Είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο σύστημα σπηλαίων διαθέτει το μεγαλύτερο απόθεμα μαρμάρου στη γη, το οποίο εκτιμάται σε 5.000 εκατ. τόνους!
echoes.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!