Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πικρός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό από το Champions League
Για τρία αποτελέσματα έπαιζε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ, έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στους 16 του Champions League, κι όμως κατάφερε να μην πάρει κανένα! Με κακή εμφάνιση, οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν μέσα στο Καραϊσκάκη με 0-3 από την Άρσεναλ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τη μεγάλη νίκη τους στο Λονδίνο και πέφτοντας στην τρίτη θέση του ομίλου τους, που τους φέρνει από τον Φεβρουάριο στους 32 του Europa League.

“Δήμιος” του Ολυμπιακού ήταν ο Γάλλος Ζιρού, που πέτυχε και τα τρία γκολ των “Κανονιέρηδων”: στο 29' με κεφαλιά που δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Ρομπέρτο (και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Φλαμινί είχε δοκάρι), στο 50' με σουτ από κοντά, μετά από εξαιρετική ασίστ του (άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού) Κάμπελ και στο 67' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο είχε υποπέσει ο Ελαμπντελαουί κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή.

Αν και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να κάνουν φάσεις, και σύντομα οι Λονδρέζοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, φέρνοντάς τον στα μέτρα τους. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έδειξαν “σημεία ζωής” μετά το 0-2, χάνοντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες, στο 58' με το σουτ του Φορτούνη που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσεχ, και στο 62' με τον Ιντέγε που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Ωστόσο, το τρίτο γκολ του Ζιρού τους έκοψε τα πόδια, καθώς για να πάρουν πλέον την πρόκριση χρειάζονταν τρία τέρματα μέσα σε λιγότερα από 25 λεπτά.

Το τελικό 0-3 σήμανε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League, όμως η ευρωπαϊκή πορεία των πρωταθλητών Ελλάδος δε σταματά εδώ, καθώς θα συνεχίσουν στο Europa League, ενώ η Άρσεναλ προκρίθηκε στους 16 του Champions League ως δεύτερη, πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου επικράτησε με 2-0 μέσα στο Ζάγκρεμπ της Ντιναμό, με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι.
Από τους άλλους ομίλους, ως πρώτες προκρίθηκαν η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Ζενίτ, ενώ ως δεύτερες οι Ρόμα, η Ντιναμό Κιέβου και η Γάνδη. Στο Europa League θα συνεχίσουν, ως τρίτες, η Λεβερκούζρν, η Πόρτο και η Βαλένθια.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
--5ος ΟΜΙΛΟΣ--
Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-1
Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0
--6ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν 0-2
Ολυμπιακός - Αρσεναλ 0-3
--7ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τ.Αβίβ 1-0
Τσέλσι - Πόρτο 2-0
--8ος ΟΜΙΛΟΣ--
Βαλένθια - Λιόν 0-2
Γάνδη - Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2-1
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!