Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Opel έριξε στη μάχη των πωλήσεων τη νέα γενιά του Astra. Η εμπορική καριέρα του γερμανικού αυτοκινήτου ξεκίνησε με την επίσημη παρουσίασή του στο Ιδρυμα Ευγενίδου.

Ο Γιάννης Πασσάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM Hellas, δήλωσε: «Το νέο Astra θα συνεχίσει την παράδοση της Opel να κάνει τις καινοτομίες των υψηλότερων κατηγοριών προσιτές στο ευρύ κοινό.

Ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας εποχής στην Opel κάνοντας ένα τεράστιο άλμα εμπρός.

Το νέο Astra είναι οδηγοκεντρικό, ελαφρύτερο, μικρότερο εξωτερικά, μεγαλύτερο εσωτερικά. Το Astra εξοπλίζεται μόνο με κινητήρες τελευταίας γενιάς.

Πολυάριθμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης από ανώτερες κατηγορίες αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες του Astra, όπως το επαναστατικό, νέο προσαρμοζόμενο σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix light, που ήδη βραβεύτηκε με το Safety Best 2015».

Μετά την παρουσίαση, που περιελάμβανε και εντυπωσιακά βίντεο, ακολούθησε δοκιμαστική οδήγηση, η οποία είχε σαν κύριο στόχο την αξιολόγηση του νέου συστήματος φώτων IntelliLux LED matrix light.

Προσφέρει οδήγηση με μεγάλη σκάλα φώτων που δεν «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς και διατίθεται για πρώτη φορά στη μικρομεσαία κατηγορία.

Αποτελείται από 16 τμήματα LED -οκτώ σε κάθε πλευρά του οχήματος- και έχει την ικανότητα να προσαρμόζει αυτόματα και συνεχώς το μήκος και την κατανομή της δέσμης φωτός, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας.

Οταν η κάμερα ανιχνεύσει πηγές φωτός από αντίθετα ερχόμενα ή προπορευόμενα οχήματα, ατομικές λυχνίες LED στη σχετική ζώνη απενεργοποιούνται, «συσκοτίζοντας» την περιοχή γύρω από τα οχήματα.

Το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου και της γύρω περιοχής παραμένει άριστα φωτισμένο.

Η επόμενη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, που κάνει πρεμιέρα στο νέο Astra, προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις: το Traffic Sign Assist συνδυάζει τώρα εικόνες από κάμερα και πληροφορίες από το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, για να προσφέρει ακόμα πιο ακριβείς υποδείξεις.

Η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας οχήματος εμπλουτίζεται με σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας με αυτόματη διόρθωση διεύθυνσης εάν ο οδηγός βγει τυχαία από τη λωρίδα του.

Το σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης που προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους περιλαμβάνει τώρα ανακλαστικά LED στο παρμπρίζ, επιπλέον του ακουστικού σήματος και του αναδυόμενου εικονιδίου.

Εάν η αντίδραση του οδηγού στην προειδοποίηση δεν είναι επαρκής, το σύστημα ενισχύει την πίεση πέδησης ή φρενάρει αυτόματα το όχημα, βοηθώντας στην αποφυγή ή στη μείωση των συγκρούσεων με σχετικά χαμηλές ταχύτητες.

Η πλούσια εξοπλισμένη έκδοση με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.0 ισχύος 105 ίππων κοστίζει 18.040 ευρώ. Ντίζελ 1.6 CDTI 110 προς 18.720 ευρώ και 1.6 CDTI 136 ίππων 20.884 ευρώ.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!