Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015


Σοβαρό το πλήγμα στην οικονομία της Γαλλικής πρωτεύουσας μετά τη κατακόρυφη πτώση της τουριστικής κίνησης για την περίοδο των Χριστουγέννων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Ο Βαλς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα “ακραία” μέτρα ασφαλείας
Η γαλλική κυβέρνηση προσπάθησε σήμερα να δικαιολογήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου, καλώντας την ίδια στιγμή τους τουρίστες να έρθουν στο Παρίσι, ενώ αυξάνονται οι επικρίσεις για υπερβολική χρήση αυτής της κατάστασης εξαίρεσης.
Μία παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πέρα από τον Φεβρουάριο; “Ολοφάνερα, δεν πρέπει να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα, ανάλογα με την απειλή, και πρέπει να δράσουμε με πολλή υπευθυνότητα” απάντησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, υπενθυμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να περιλάβει στο Σύνταγμα την έννοια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 26 Φεβρουαρίου ορίστηκε με έναν νόμο που εγκρίθηκε μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου (130 νεκροί, 350 τραυματίες) που πραγματοποιήθηκαν από γαλλόφωνους δράστες από τους οποίους ορισμένοι διαφεύγουν ακόμη. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Βαλς: Υπάρχει περιορισμός ελευθεριών, για να προστατευθούν οι ελευθερίες μας
Ο Μανουέλ Βαλς παραδέχθηκε σήμερα ότι υπάρχει ένας “περιορισμός των ελευθεριών” ακριβώς, όμως, “για να προστατευθούν οι ελευθερίες μας”.
Πηγή: News247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!