Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015


Συναντήσαμε 11 barmen σε 11 διαφορετικά στέκια της Αθήνας, τους βάλαμε να μας ετοιμάσουν τα cocktails που προτείνουν για τις γιορτινές αυτές ημέρες που διανύουμε και σας τα παραθέτουμε αναλυτικά, για να επιλέξετε εκείνο που ανταποκρίνεται περισσότερο στα γούστα σας. Γιατί μέρες που είναι, θα το ρίξουμε λιγάκι έξω.
Πάντως, να ξέρετε... είναι όλα τους υπέροχα!
Άγγελος Τριανταφυλλόπουλος από το «White Monkey»
James Joyce
  • 50 ml Tullamore dew
  • 15ml green walnut liquer Doriki
  • 10ml spiced syrup
  • 2 dash honey bitter Bitter truth
  • Γαρνιτούρα κάστανο και φλούδα πορτοκαλιού
  • Ποτήρι double old fashion 
Κώστας Λύτρας από το «9ΒΗΤΑ»
Polysporia

Το όνομα προέρχεται από την Ελληνική παράδοση, που θέλει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι να έχει πάνω του ρόδι.
  • 60 ml Metaxa Honey
  • 30 ml σπιτικό σιρόπι ρόδι
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 4 dash angostura aromatic bitters
  • Ποτήρι julep
Νίκος Σουρμπάτης από το «Dos Agaves»
Pomegranate Margarita
50 ml ocho reposado
15 ml Cointreau
30 ml πουρέ ρόδι
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
15 ml agave
Για γαρνιτούρα ρόδι σε φωλιά από πάγο
Αντώνης Απέργης από το «Jolie Μôme»

Spicy Ferrero in the Air
  • 60 ml rum blend
  • 45ml σπιτικό σιρόπι ferrero
  • 10ml Giffard hazelnut σιρόπι
  • 10ml σιρόπι από μαύρο πιπέρι 
  • 10ml σιρόπι από τσίλι
  • 2 dash aztec chocolate bitters
  • Flute ποτήρι
  • Rocher rim και icing sugar για γαρνιτούρα
Δημήτρης Νταφόπουλος από το «The Clumsies»
Banana Joe
  • 50 ml Blend απο Παλαιωμένο ρούμι, Calvados και Grand Marnier σιγομαγειρεμένα με αποξηραμένες φλούδες μπανάνας
  • 5ml Edmond Briottet Crème de Banane
  • 25 ml σιρόπι από γάλα από ψημένα κάσιους, ενισχυμένα με λίπος καρύδας
  • Three Cents Ginger Beer
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο και deep fried chip μπανάνας για γαρνιτούρα
  • Ποτήρι Highball
Αλέξης Κοντίνης από το «Μαϊμού»

X-mas Memories
  • 30ml diplomatico exclusiva reserva
  • 30ml metaxa 12years
  • 60ml beaujolais nouveau
  • 20ml σπιτικό σιρόπι από μέλι
  • 1 dash old fashion bitter
  • 1 dash orange bitter
  • Λιωμένη valrhona caraibe και dry roses για γαρνιτούρα
  • Ποτήρι wine vintage
Άλκης Δεληγιάννης από το «The Ritzy»
Pumpkin pie
  • 50ml Βότκα
  • 25ml Πουρές Κολοκύθας
  • 15ml Σιρόπι καραμέλας
  • 15ml Σιρόπι κανέλας
  • 30ml Λάιμ
  • 30ml ασπράδι αυγού
  • Καραμέλα γάλακτος στο χείλος του ποτηριού
  • ​Martini glass
Μάριος Ηλιόπουλος από το «six d.o.g.s.»
Pear blossom
  • 50ml Empire london dry gin (αρωματισμένο με αποξηραμένα σύκα)
  • 10ml μαστίχα Σκίνος
  • 25ml πουρέ αχλάδι
  • 15ml χυμός από φρέσκα λεμόνια
  • 5ml σιρόπι από γαρύφαλλα αποξηραμένα 
  • 5ml φρέσκο τζίντζερ
  • 2dashes bitter lemon
Γιώργος Καβακλής από το «Spoiled»
Boyne
  • 50ml Jameson Irish whiskey
  • 25ml shrub από αχλάδι
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
  • 1 dash essence μελιού
  • Splash of soda
  • Μια βεντάλια από αχλάδι και ένα φύλλο αρμπαρόριζας για γαρνιτούρα
  • Ποτήρι double old fashion
Μανώλης Λυκιαρδόπουλος από το «Theory»
Diamond of hope
  • 35 ml singleton of Dufftown
  • 10 ml 2/1 spiced σιρόπι από μαύρη ζάχαρη, φλούδες από εσπεριδοειδή, μπαχαρικά, κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο
  • 100 ml σαμπάνια
  • Ένας κύβος ζάχαρης αρωματισμένος με peychaud bitters
  • Παγωμένο flute ποτήρι
Ιωάννης Ντούκας από το «Noel»
Better watch out
  • 40 ml bacardi 8 rum
  • 10 ml liquer de noel
  • 5 ml σιρόπι κανέλας
  • 3 dash christmas bitters
  • 10 ml fernet branca
  • Top up από ζεστή κρέμα, από γάλα αρωματισμένο με λικέρ μπανάνας
  • Γαρνίρουμε με σκόνη κανέλας και τόνκα
Στην υγειά μας!
Μαρία Πορτοκαλάκη
mport@clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!