Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το πρώτο υποθαλάσσιο boutique hotel στα ανοικτά της Φλόριντα
Πολυτελή υποβρύχια ξενοδοχεία έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια σε όλο τον (υποθαλάσσιο) κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες τους, οι οποίοι μπορούν να γευματίσουν και να κοιμηθούν παρατηρώντας ψάρια και κήτη να περνάνε γύρω και πάνω τους, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται πίσω από ένα γυαλί πάχους πολλών χιλιοστών.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ένα υποθαλάσσιο ξενοδοχείο έλαβε έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση, ως το πρώτο κατάλυμα τέτοιου είδους στην υφήλιο.

Το Planet Ocean Underwater Hotel πρόκειται να γίνει το πρώτο πολυτελές υποβρύχιο boutique hotel.

Το ξενοδοχείο –που θα διαθέτει 12 ξεχωριστά υπερπολυτελή δωμάτια- θα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στα ανοικτά της Φλόριντα των ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στο Κι Γουέστ.

Σε αντίθεση με άλλα, παρόμοια υποθαλάσσια ξενοδοχεία, όπως λόγου χάρη το Poseidon Resorts στα νησιά Φίτζι, οι επισκέπτες του Planet Ocean Underwater Hotel θα μπαίνουν πρώτα σε έναν τεράστιο ανελκυστήρα και θα κατεβαίνουν διαμέσου αυτού στα δωμάτια τους, σε βάθος 8.5 μέτρων, κάτω υπό συνθήκες πίεσης μιας ατμόσφαιρας (101,325 Pa).

Το κάθε δωμάτιο θα είναι περίπου 24 τετρ. μέτρα και θα διαθέτει κρεβάτι king-size, ψυγείο, πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οπτικοακουστικές ανέσεις, home cinema και φυσικά πανοραμική θέα στον ωκεανό.

Το κόστος διαμονής ανά ημέρα κυμαίνεται ανάμεσα στα 2.700-5.500 ευρώ, ανάλογα με την περίοδο του έτους και το αν η νύχτα της διαμονής θα είναι σε καθημερινή ή σε σαββατοκύριακο.



«Έχουμε επιλέξει ήδη μια υποθαλάσσια τοποθεσία ως δοκιμαστικό για την νέα ξενοδοχειακή μονάδα και όταν δοθεί η άδεια, τότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του. Εμείς από την πλευρά μας, θα δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε έθνος της Καραϊβικής να γίνει κομμάτι αυτής της τουριστικής βιομηχανίας. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγκρίνουν μια τοποθεσία για το μόνιμο αγκυροβόλι της ξεχωριστής μονάδας του Planet Ocean Underwater Hotel με τον ανελκυστήρα. Κι εμείς θα τους παρέχουμε προστασία, μάνατζμεντ αλλά και επέκταση για τα πιο συναρπαστικά ξενοδοχεία του πλανήτη», τονίζει ο εμπνευστής του όλου εγχειρήματος, Τόνι Ουέμπ.

Τεχνικά μιλώντας, το ξενοδοχείο θεωρείται «θαλάσσιο σκάφος» καθώς θα πλοηγείται στον ωκεανό με τεχνολογία ηλεκτρομηχανικής προώθησης. Με τον τρόπο αυτό, θα προστατεύεται σε περίπτωση ενός τυφώνα, αφού θα μπορεί να αλλάζει τοποθεσίες και δεν θα είναι σταθερό.

Με την κατοχύρωση της πατέντας, οι σχεδιαστές θέλουν τώρα να κατασκευάσουν υποβρύχια ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν την ξεχωριστή μονάδα-κάψουλα του Planet Ocean Underwater Hotel έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλο το υποθαλάσσιο ξενοδοχείο με τα 12 ξεχωριστά υπερπολυτελή δωμάτια τιμολογείται στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

«Υπάρχει ωστόσο κι ένας φιλανθρωπικός στόχος πίσω από το σχέδιο αυτό: να δώσουμε κάτι πίσω στον πλανήτη, μέσω της αποκατάστασης των κοραλλιογενών υφάλων που κινδυνεύουν», λέει ο Ουέμπ προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το πρόγραμμα αποκατάστασης κοραλλιογενών υφάλων Biοrock που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας στην Καραϊβική.

«Έχουμε ήδη γύρω στις 200 προ-κρατήσεις», καταλήγει ο Ουέμπ.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!