Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015


Ο σημαντικότερος λόγος που με φέρνει κοντά στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης είναι η συμβολή του στη μείωση των ατυχημάτων.

Οταν το 90% των ατυχημάτων με αυτοκίνητο οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, τότε η επιθυμία μου για χειρισμό του αυτοκινήτου από τις δικές μου δυνάμεις μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.

Επειδή, τις ίδιες θέσεις για τις διατάξεις που κινούν τα αυτοκίνητα χωρίς τη συμβολή του οδηγού έχει μεγάλη μερίδα καταναλωτών, η Nissan προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω.

Παρουσιάζει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο προσπαθεί να αντιδράσει όπως ο πραγματικός οδηγός.

Ακόμα και όταν ο οδηγός επιλέξει τον αυτόματο πιλότο, αναθέτοντας στην ηλεκτρονική εφαρμογή υψηλής ποιότητας την ευθύνη της οδήγησης, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση γίνονται με τρόπο που μιμείται το στιλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Στη χειροκίνητη λειτουργία, ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο και συναρπαστικό.

Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, τα διάφορα συστήματα υποστήριξης της οδήγησης συνεχίζουν να του παρέχουν βοήθεια.

Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να μειώσει τις συνέπειες.

Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη του IDS Concept παρέχει ό,τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος, προκειμένου να απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης.

Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με την κλασική οδήγηση από τον άνθρωπο.

Η Nissan πιστεύει ότι το IDS Concept θα αποτελέσει μια ηγετική καινοτομία στην κινητικότητα της επόμενης γενιάς. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, το όραμά της για μηδενικά ατυχήματα και ρύπους θα γίνει πραγματικότητα.
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!