Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015


Πλήθος μελών του Facebook συνέστησαν τον συνασπισμό Nameless Coalition και απαιτούν από το Facebook να αλλάξει την πολιτική που προβλέπει την χρήση του «αληθινού ονόματος» στο κοινωνικό δίκτυο, με μόνη αποδεκτή πιστοποίηση την επίσημη ταυτότητα που εκδίδεται από την Πολιτεία.

Την επιστολή διαμαρτυρίας προς την αμερικανική εταιρεία συμπληρώνει έκθεση περιστατικών που, μεταξύ άλλων, έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και την ελευθερία της έκφρασης για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο όταν το πραγματικό τους όνομα αποκαλύφθηκε στο Facebook, αποτέλεσμα της απαίτησης για την πραγματική ταυτότητα αλλά και του μηχανισμού αναφοράς όσων δεν την χρησιμοποιούν, μηχανισμός που αποδεικνύεται όπλο για την αποσιώπηση ή την έκθεση κάποιων.

H εταιρεία υποστηρίζει ότι η κοινότητα των μελών του Facebook παραμένει ασφαλής, ακριβώς επειδή απαιτείται να χρησιμοποιείται η πραγματική τους ταυτότητα «ώστε να γνωρίζετε πάντα με ποιον συνδέεστε».

Η Nameless Coalition όμως, επιχειρηματολογεί περί του αντιθέτου και ζητά αλλαγές που θα επιτρέψουν, μεταξύ άλλων, σε έναν κινέζο δημοσιογράφο να χρησιμοποιεί στο «αγγλοκρατούμενο διαδίκτυο» το επαγγελματικό του όνομα Michael Anti, σε αμερικανούς ιθαγενείς ινδιάνους με ασυνήθιστα ονόματα ("Kills the enemy"), σε κληρικούς να χρησιμοποιούν το προσωνύμιο «father» ή «sister», σε ακτιβιστές στο Βιετνάμ να μην αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους και να μην αποκλείονται από το μέσο «μετά από μαζικές καταγγελίες για την χρήση ψευδώνυμου ώστε να τους κάνουν να σωπάσουν».

Ο συνασπισμός προσκαλεί τα μέλη του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης να συνυπογράψουν την επιστολή που τιτλοφορείται Facebook: “Authentic names” are authentically dangerous for your users («Facebook, η χρήση της πραγματικής ταυτότητας είναι πραγματικά επικίνδυνη για τους χρήστες σας»).

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο παράρτημα της επιστολής της Nameless Coalition, όπως δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Μετώπου, EFF.

Πηγή: in.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!