Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Στα πανεπιστήμια του Τέξας θα επιτρέπονται τα όπλα, αλλά όχι οι δονητές
Παρά τα συχνά τραγικά περιστατικά με πυροβολισμούς σε αμερικανικά σχολεία και πανεπιστήμια, στο Τέξας από την 1η Αυγούστου 2016 όσοι έχουν άδεια οπλοφορίας θα μπορούν να κουβαλούν μαζί τους το όπλο τους στα πανεπιστημιακά κάμπους.

Αντιδρώντας σε αυτήν την απόφαση, ομάδα φοιτητών του Τέξας προχωρά σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, που οργανώνει η 24χρονη Τζέσικα Τζιν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας: στις 24 Αυγούστου 2016 φοιτητές και όσοι άλλοι θέλουν να συμμετάσχουν στην κίνηση, θα μπουν στο πανεπιστήμιο έχοντας δέσει στην τσάντα τους έναν δονητή.

Η κίνηση έχει στόχο να καταδείξει τον εξής παραλογισμό: από την 1η Αυγούστου είναι νόμιμη η οπλοφορία μέσα στο πανεπιστημιακό κάμπους, αλλά δεν είναι νόμιμο να έχει κανείς μαζί του έναν δονητή η οποιοδήποτε άλλο σεξουαλικό παιχνίδι, καθώς τα αντικείμενα αυτά θεωρείται ότι προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του Τέξας.

Για τον λόγο αυτόν η Τζέσικα Τζιν προειδοποιεί όσους λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία ότι μπορεί να τιμωρηθούν με πρόστιμο 500 δολαρίων για πλημμέλημα. Πάντως, εάν η διαμαρτυρία συγκεντρώσει πολλές συμμετοχές, θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί χορηγία από κατασκευαστή δονητών, λέει η Τζιν. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 4.600 άτομα.

Οι δονητές βγάζουν στην επιφάνεια βαθύτερα θέματα που σχετίζονται με τα όπλα, λέει η Τζιν και εξηγεί: Οι δονητές θα καταδείξουν την αυνανιστική φύση της εξουσίας που αντλούν οι άνθρωποι από την κατοχή όπλων.
tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!