Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Στους ταξιδιωτικούς χάρτες της παγκόσμιας γκέι κοινότητας η Θεσσαλονίκη
Στην παγκόσμια λίστα με τους προορισμούς της γκέι κοινότητας θέλει να εντάξει τη Θεσσαλονίκη η Ένωση Ξενοδόχων της πόλης (ΕΞΘ). Η ΕΞΘ προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες από εξειδικευμένα niches της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και έτσι θέλει να αναδείξει την πόλη ως φιλικό τουριστικό προορισμό για την παγκόσμια ομοφυλοφιλική και διεμφυλική κοινότητα.
Μετά την κατηγορία ταξιδιωτών άνω των 50 ετών, η ΕΞΘ στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της και στην παγκόσμια κοινότητα των γκέι, ενημερώνοντας τα μέλη της για τα χαρακτηριστικά της αγοράς της Θεσσαλονίκης.
Ήδη, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο γραφείο “Destsetters / Travel by Interest”, η ΕΞΘ διοργάνωσε σχετική ημερίδα για τα μέλη της, με θέμα τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά τουρισμού της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που χρειάζεται να αναληφθούν, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί ως προορισμός στους ταξιδιωτικούς "χάρτες" της Lesbian, Gay, Bisexual, Trans Gender (LGBT) αγοράς στα τέσσερα σημεία του πλανήτη.
Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε ουσιαστικός διάλογος με ξενοδόχους και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και αναζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματική προσέγγιση του LGBT κοινού μέσα από εξειδικευμένα κανάλια επικοινωνίας και δημοσιότητας, ενώ εξετάστηκαν πρακτικές για την ανάπτυξη του “Gay Friendly” χαρακτήρα καταλυμάτων.
Υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων ότι το τουριστικό προϊόν της πόλης είναι ανταγωνιστικό, καθώς διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις τους, δηλαδή κουλτούρα, τέχνη, γαστρονομία και διασκέδαση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς, καθώς είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με όλους τους φορείς και τις οργανώσεις που επιδιώκουν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!