Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε κατηγορούμενο για υπόθεση που αφορούσε αντίσταση και ελαφριά σωματική βλάβη σε βάρος Δημοτικού Αστυνομικού στα πλαίσια ελέγχου ρουτίνας για παράνομη στάθμευση. 


Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, ο κατηγορούμενος, το όχημα του οποίου δεν έφερε πινακίδες, αλλά αυτοκόλλητα τύπου Velcro (σκρατς) ώστε αυτές να αφαιρούνται από τον ίδιο κατά βούληση, είχε σταθμεύσει παράνομα σε χώρο φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Κούσκουρα. Σε τυπικό έλεγχο από κλιμάκιο δημοτικών αστυνομικών, αφού ισχυρίσθηκε ψευδώς ότι δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, αρνήθηκε να δώσει τα προβλεπόμενα στοιχεία για την βεβαίωση της παράβασης. Στη συνεχεία, χρησιμοποίησε το όχημά του (μάρκας smart), ώστε να διαφύγει και να γλιτώσει τη βεβαίωση της παράβασης. Στην απόπειρα του αυτή χτύπησε και τραυμάτισε ελαφρά έναν από τους δημοτικούς αστυνομικούς. Όταν αντιλήφθηκε την άφιξη δικυκλιστών της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσαν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους, τράπηκε σε φυγή πεζός, καταφεύγοντας σε παρακείμενη πολυκατοικία επί της οδού Τσιμισκή αρ. 38. Με την ενημέρωση των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών ο κατηγορούμενος συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω.

Η υπόθεση συνεχίστηκε στα δικαστήρια την Παρασκευή με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τελικά όμως μετά από αίτημα αναβολής του συνηγόρου υπεράσπισης εκδικάστηκε το Σάββατο 17/10 αναγκάζοντας τον κατηγορούμενο να παραμείνει κρατούμενος για δύο ημέρες. 

Η έδρα έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και για τα δύο αδικήματα επιβάλλοντας ως κύρια ποινή φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι επί του ακροατηρίου παραδέχθηκε επί της ουσίας την υπαιτιότητά του για το περιστατικό. Η αρτιότητα των καταθέσεων των εμπλεκομένων δημοτικών αστυνομικών, η σύννομη και σταθερή επαγγελματική τους στάση σε συνδυασμό με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών και ποινικών αρχών διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ταχεία και ουσιαστική αντιμετώπιση του συμβάντος.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε μόλις τρεις βδομάδες λειτουργίας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει πάνω από 6.500 παραβάσεις "αναγκάζοντας", με το έργο της, την πλειοψηφία των κατοίκων και επαγγελματιών του κέντρου της Θεσσαλονίκης να συνεργαστούν, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των Δημοτικών Αστυνομικών για βελτίωση της κατάστασης.

http://www.dimastin.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!