Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Από το βήμα του αμερικανικού Κογκρέσου, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την κατάργηση της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ιστορική του ομιλία, ο Πάπας είπε ότι κάθε ζωή είναι ιερή και ότι η κοινωνία μπορεί να ωφεληθεί μόνο μέσα από την αποκατάσταση αυτών που έχουν καταδικαστεί.

Παράλληλα, κάλεσε τους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να ανοίξουν την καρδιά τους στις νέες γενιές μεταναστών και να εγκαταλείψουν την αύξηση ξενοφοβικών τάσεων στην πολιτική.

Η έκκληση του Πάπα «να κληρονομίσουν και να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι άνθρωποι σε μία χώρα που έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς να ονειρεύονται» έρχεται εν μέσω μιας έντονης συζήτησης στις ΗΠΑ για τη διαχείριση περίπου 12 εκατομμυρίων μεταναστών που ζουν χωρίς χαρτιά στις ΗΠΑ.

«Εμείς, οι άνθρωποι αυτής της ηπείρου, δεν φοβόμαστε τους ξένους, καθώς οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε ξένοι» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, γεννημένος στην Αργεντινή από ιταλούς γονείς. «Σας το λέω αυτό σαν γιος μεταναστών, γνωρίζοντας ότι πολλοί από εσάς κατάγεστε, επίσης, από μετανάστες» σημείωσε στην πρώτη ομιλία Πάπα στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές χειροκρότησαν όρθιοι τον Πάπα Φραγκίσκο, μόλις αυτός μπήκε στην αίθουσα.

Ζήτησε, επίσης, να μπει τέλος στην κούρσα εξοπλισμών. Ο Πάπας ρώτησε γιατί πωλούνται όπλα σε ανθρώπους που επιθυμούν απλά να προκαλέσουν συμφορές σε αθώους ανθρώπους.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!