Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

app store malware
To Apple App Store μόλις αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλης κλίμακας επίθεση από ένα malware, με την εταιρεία να λαμβάνει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του. 
Το πρόβλημα υπήρχε σε διάφορες εφαρμογές, οι οποίες περιείχαν κακόβουλο κώδικα, το XCode Ghost, μία διαφορετική εκδοχή του XCode που υπάρχει στο λογισμικό της Apple και χρησιμοποιείται για την δημιουργία εφαρμογών τόσο για το iOS όσο και για τους Mac.
Μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς εφαρμογές που είχαν μολυνθεί με τον κακόβουλο κώδικα είναι η πλατφόρμα WeChat και άλλες εφαρμογές. Η ενσωμάτωση του λογισμικού αυτού στις διάφορες εφαρμογές έγινε από hackers, σύμφωνα με την Apple, η οποία έσπευσε να τονίσει ότι έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποσοβήσει τους κινδύνους.
Η Apple ήρθε σε επαφή με τους developers και ανέπτυξε ένα εργαλείο, ώστε να είναι σίγουροι εκείνοι ότι χρησιμοποιούν την κατάλληλη εκδοχή του Xcode για τις δημιουργίες τους και όχι κάποια επικίνδυνη, μολυσμένη έκδοση όπως είναι το Xcode Ghost.
Μερικές από τις κακόβουλες λειτουργίες του Xcode Ghost ήταν να αντιγράφει URLs, να αντιγράφει δεδομένα περιήγησης, αλλά και να δημιουργεί διαλόγους phishing για να αντλήσει δεδομένα από τον χρήστη μίας συσκευής με λειτουργικό σύστημα iOS.
pestaola.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!