Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σε δωρεάν διανομή ροδάκινων σε άπορους προχωρησε σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη 15 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Είσοδος από Πύλη 6). Από τις 10 το πρωί, οι δικαιούχοι Θεσσαλονικείς επισκέπτονταν την αποθήκη και παρελάμβαναν φρέσκα ροδάκινα, με την διαδικασία να κυλά ήρεμα, με συνεχή ροή, χωρίς ουρές ή οποιαδήποτε άλλη ταλαιπωρία για τους ωφελούμενους.

Ωφελούμενοι της διανομής ήταν οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, οι αιτούντες της Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, με την επίδειξη της κάρτας σίτισης ή της κάρτας δικαιούχου Κοινωνικού Παντοπωλείου ή της αίτησης για την Επισιτιστική Βοήθεια, καθώς και του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και ενός πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, που βεβαιώνει για τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, παρελάμβαναν την ανάλογη ποσότητα ροδάκινων.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Στη δράση αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε εθελοντικά και πλήθος δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι ενόψει της επικείμενης επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου, θέλησαν να δώσουν δυναμικό παρόν και να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Όπως ενημερωθήκαμε, οι κοινωνικές δράσεις των Δημοτικών Αστυνομικών, πέρα από τις αρμοδιότητες που καλούνται να ασκήσουν, θα συνεχιστούν και μετά την πλήρη επαναλειτουργία της υπηρεσίας που αναμένεται στα μέσα του Σεπτέμβρη (δείτε εδώ). 

  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!