Σάββατο 25 Ιουλίου 2015


Ακόμα και αν κάποιος δεν αρέσκεται στις ταινίες με σούπερ ήρωες, δεν μπορεί να μην έχει προσέξει πως τα τελευταία -κυρίως πέντε- χρόνια, πως όλο και περισσότερα χρήματα επενδύονται στην παραγωγή αυτών των ταινιών. Και ο λόγος απλός. Γιατί τα φέρνουν πίσω τρεις και 4 φορές μέσω εισιτηρίων αλλά και πωλήσεων θεματικού εμπορεύματος (merchandise).
Η κυριότερη εταιρία του χώρου -που οι ειδικοί το ονομάζουν geek cinema- είναι η Marvel.
Η Marvel τη δεκαετία του ’80 απολάμβανε status βασιλικό, καθώς τα κόμικ της πουλούσαν σαν τρελά και κάθε γραφίστας ή σεναριογράφος που σεβόταν τον εαυτό του, ήθελε να αποτυπώσει τις ιστορίες του στις σελίδες της. Η επιτυχία τύφλωσε όμως τους ιθύνοντες της και με κάκιστες κινήσεις, σε σχεδόν μια δεκαετία μετά, την έφτασαν στο χείλος του γκρεμού.
Για να επιβιώσει πούλησε δικαιώματα χαρακτήρων σε άλλα studios, όπως οι X-Men, οι Fantstic Four και ο Spiderman.
Έφτανε το όραμα όμως ενός ανθρώπου, όχι απλά να την σώσει, αλλά να την εκτοξεύσει στην κορυφή του κόσμου και να έχει έτοιμο πρόγραμμα ταινιών μέχρι το 2020 όπου και τελειώνει η Τρίτη Φάση. Το όνομα του, Kevin Feige που ασχολείται προσωπικά με κάθε παραγωγή, ενοχλώντας πολλές φορές ακόμα και τους σκηνοθέτες. Έτσι όμως χτίζεται μια αυτοκρατορία.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου Marvel: Από την χρεοκοπία στην κορυφή στο School of Rock.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!