Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Εφαρμογή της Google αναγνώρισε ζευγάρι μαύρων ως γορίλες!
Σάλος προκλήθηκε όταν εφαρμογή της Google χαρακτήρισε γορίλες ένα ζευγάρι μαύρων. Πρόκειται για τη διαδικτυακή εφαρμογή εικόνων , Google Photos, η οποία προσθέτει αυτόματα ετικέτες σε φωτογραφίες που επιλέγουν να ανεβάσουν οι χρήστες.
Όταν το ζευγάρι ανέβασε στην εφαρμογή τις φωτογραφίες του, η εφαρμογή πρόσθεσε αυτόματα ετικέτες σε καθεμία από αυτές με βάση το θέμα των εικόνων. Σε μία φαίνεται η κοπέλα να οδηγεί το ποδήλατό της και στην αντίστοιχη ετικέτα αναγράφεται η λέξη "ποδήλατα". Ωστόσο, σε μία φωτογραφία όπου φαίνονται από κοντά τα πρόσωπα του ζευγαριού, η ετικέτα που επιλέχθηκε ήταν "γορίλες".
Ο καταιγισμός αρνητικών σχολίων οδήγησε την Google να ζητήσει συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας ως "κακοήθεια" το σφάλμα αυτό.
Ο Γιονάταν Ζούνγκερ, ανώτερο στέλεχος της Google διαβεβαίωσε ότι η Google εργάζεται πάνω "σε διορθώσεις γύρω από τη γλωσσολογία και την αναγνώριση εικόνων -να είναι δηλαδή σε θέση η εφαρμογή να αναγνωρίζει σκουρόχρωμα πρόσωπα".
Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Google Photos μπερδεύει ένα είδος με ένα άλλο. Όπως αναφέρει το BBC, πριν από λίγο καιρό είχε επίσης παρατηρηθεί ότι όταν χρήστες ανέβαζαν φωτογραφίες τους με σκυλιά, το Google Photos μπέρδευε τα τετράποδα κατοικίδια με άλογα, δίνοντάς τους αυτή την ετικέτα.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!