Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015


Μόλις πέρυσι, οι παραγωγοί του FX ανακοίνωσαν πως ετοιμάζουν ένα τηλεοπτικό υβρίδιο του κλασικού κοενικού μύθου του «Fargo» με τους περισσότερους να στέκονται δύσπιστοι απέναντι σε αυτό το πλάνο.

Με μια γενική διάθεση που θέλει την αντίδραση «ενός απόλυτα πολιτισμένου ανθρώπου όταν συναντήσει έναν εντελώς απολίτιστο άνθρωπο», η σειρά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ολοκληρώθηκε με ακόμη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιτυχία, καθώς παρέμεινε πιστό στο κατάμαυρο σύμπαν του χιονισμένου κεφαλαίου της φιλμογραφίας των Κοέν από το «μακρινό» 1996.

Εκεί ένας απένταρος πωλητής αυτοκινήτων προσλβάνει δυο φίλους του για να απαγάγουν την γυναίκα του.

Όταν όλα πηγαίνουν άσχημα και τα πράγματα καταλήγουν απρόσμενα διαφορετικά απ' ότι είχαν υπολογίσει, το χιόνι θα γεμίσει αίμα και μια έγκυος αστυνομικός (η βραβευμένη με Όσκαρ Φράνσις Μακ Ντόρμαντ) θα μπει στο «παιχνίδι» για να ερευνήσει την περίεργη υπόθεση.

Τοποθετημένο στην ίδια ακριβώς τοποθεσία με την ταινία των Κοέν, ο πρώτος κύκλος έφερε αντιμέτωπο έναν μυστηριώδη περιπλανωμένο άντρα με τα μυστικά μιας «παγωμένης» πόλης που έψαχνε την κατάλληλη ευκαιρία να λιώσει κάθε ίχνος αμαρτίας και να εξαγνιστεί.

Στον δεύτερο κύκλο, η πλοκή μεταφέρεται πίσω στη Λουιζιάνα του 1979, πιάνοντας μια περίεργη ιστορία όπου το έγκλημα συνδυάζεται περιέργως με ένα υποδόριο χιούμορ, κυρίως επειδή μοιάζει τόσο αναγκαίο.

Σε αυτό τον κύκλο, ο Μπιλι Μπομπ Θόρτον και ο Μάρτιν Φρίμαν φεύγουν, ο Πάτρικ Γουίλσον, η Κίρστεν Ντανστ και ο Νικ Όφερμαν έρχονται, δίνοντας τα απαραίτητα credits σε μια σειρά που επιδιώκει και κάνει φανερές τις προθέσεις της να «πάρει» τον εαυτό της στα σοβαρά.

Στα 10 καινούργια επεισόδια του δεύτερου αυτού κεφαλαίου, η ιστορία επικεντρώνεται στο νεαρό αστυνομικό Λου Σόλβερσον (Πάτρικ Γουίλσον), που πρόσφατα έχει επιστρέψει από το Βιετνάμ, και έχει αναλάβει να ερευνήσει μια υπόθεση ενός τοπικού εγκλήματος, στο οποίο εμπλέκεται η «Μαφία» της περιοχής.

Ο πεθερός του, που τυγχάνει να είναι ο Σερίφης της πόλης θα τον βοηθήσει να σκάψει βαθιά στο χιόνι για να βρει τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που θα τον φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Ενώ διάφοροι ανώδυνοι χαρακτήρες (ανάμεσά τους και η Κίρστεν Ντανστ στο ρόλο μιας αφελούς κομμώτριας) θα προσπαθήσουν με τον δικό τους τρόπο να προσθέσουν την απαραίτητη πινελιά σε ένα σύμπαν τόσο περίπλοκο και συνάμα τόσο πανέξυπνα αφελές, σαν αυτό των Κοέν.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!