Σάββατο 18 Ιουλίου 2015


Η Αναγέννηση της Ντίσνεϊ από το 1989 έως το 1999 χάρισε σε μικρούς και μεγάλους μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες και συναισθήματα. Στην καρδιά αυτής της περιόδου, τα Χριστούγεννα του 1992, μας επιφύλασσαν ένα μαγικό ταξίδι στην Άκραμπα, «πόλη του μυστηρίου και της μαγείας», όπου γνωρίσαμε από κοντά έναν «αδαμάντινο χαρακτήρα», τον Αλαντίν και την ιστορία του.

Μια ιστορία που δε θα μπορούσε να είχε την εξέλιξη και το χάπι εντ που έφερε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως, αν ο νεαρός ήρωας δεν είχε στο πλάι του το Τζίνι.

Με τη φωνή του Ρόμπιν Γουίλιαμς στην αγγλική μεταγλώττιση και του Ζανό Ντάνιας στη δική μας, ελληνική εκδοχή, μετά την ιστορία και τη φήμη του στην αραβική παράδοση, το Τζίνι, έγινε ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες της Ντίσνεϊ.

Πώς όμως βρέθηκε το Τζίνι κλεισμένο μέσα στο λιχνάρι; Σύμφωνα με τον Hollywood Reporter, οι Ντάμιεν Σάνον και Μαρκ Σουίφτ (σεναριογράφοι του «Παρασκευή και 13» του 2009), εργάζονται ήδη πάνω στο σενάριο που θα δώσει την απάντηση.



Ετοιμάζουν ένα ταξίδι στο βασίλειο όπου γεννήθηκε για πρώτη φορά η δύναμη του Τζίνι, στο λίκνο της μαγείας, που όμως του επιφύλασσε την «αιχμαλωσία» του μέσα σε ένα λιχνάρι.

Κι αν η ιστορία του Τζίνι «δουλέψει» ίσως σημάνει και την προετοιμασία ενός «ζωντανού» Αλαντίν. Αν και αυτό που έχουμε δει ως τώρα να γίνεται είναι να βασίζονται στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και να εστιάζουν σε έναν άλλο πρωταγωνστή.

Όπως έγινε με το «Maleficent», με την Αντζελίνα Τζολί, όπου οι προβολείς στράφηκαν στην κακιά μάγισσα της ιστορίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Άλλωστε, το να μεταφέρουν το ίδιο σενάριο μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων που αγαπήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, σε ταινία με πραγματικούς ηθοποιούς, θα αποτελούσει σίγουρα ένα μεγάλο ρίσκο για το στούντιο.

ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!