Σάββατο 13 Ιουνίου 2015



Όπως έχουμε αναφέρει, τα Windows 10 θα γίνουν διαθέσιμα στις 29 Ιουλίου, μέσω update. Το update θα γίνεται σε υπολογιστές με Windows 7 και Windows 8.1 δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, μέχρι δηλαδή τις 29/8/2016. Να τονίσουμε εδώ ότι, οι φήμες ότι οι άδειες χρήσης για τα Windows 10, που θα παρέχονται από τη Microsoft μέσω των δωρεάν update, θα ισχύουν για περιορισμένο διάστημα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την Microsoft και πρέπει να θεωρούνται ανυπόστατες.
To update στα Windows 10 δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα σε όλους τους υπολογιστές παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρονικής προτεραιότητας μέσω notifications που εμφανίζονται στους υπολογιστές Windows 7 και Windows 8.1 από τη Δευτέρα 1/6/2015.
Ο χρήστης για να εξασφαλίσει τη σειρά προτεραιότητας πρέπει να απαντήσει θετικά στο αν δέχεται την αναβάθμιση στα Windows 10. H Microsoft έχει προβλέψει την ειδοποίηση του χρήστη πριν την αναβάθμιση μέσω email, έτσι ώστε αυτός να έχει τη δυνατότητα να τη μεταθέσει σε κάποια χρονική περίοδο που θα είναι διαθέσιμος ο υπολογιστής του.
Να τονίσουμε εδώ ότι, η μη κράτηση σειράς προτεραιότητας για το update σε Windows 10 δεν συνεπάγεται απώλεια του δωρεάν update, αλλά μετάθεση του στο μέλλον, όταν θα υπάρχει η δυνατότητα αυτή από τα συστήματα της Microsoft.
Μετά τον πρώτο χρόνο το update στα Windows 10 δεν θα είναι δωρεάν.
Τα Windows 10 περιλαμβάνουν συνολικά 7 εκδόσεις.
Δείτε παρακάτω πώς γίνεται η αποδοχή του δωρεάν upgrade σε Windows 10:
-To πρώτο παράθυρο διαλόγου για την αποδοχή του δωρεάν update σε Windows 10 -το οποίο συνιστά αναβάθμιση-, όπως εμφανίστηκε σε υπολογιστή μας. Αυτό που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει στο “Reserve your free upgrade”.
10

-Σε επόμενο παράθυρο η Microsoft ζητά το email μας, για να μας ειδοποιήσει, αν το επιθυμούμε, για το upgrade σε Windows 10.
-Αφού προηγηθούν μερικά παράθυρα που μας συστήνουν με τις δυνατότητες των Windows 10, το τελευταίο μας ειδοποιεί ότι επί του παρόντος η διαδιακασία έχει ολοκληρωθεί.
Πηγή: pcmag.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!