Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015


Στο Barbican Hall του Λονδίνου, έγινε την προηγούμενη βδομάδα ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο Μάρκο Βαμβακάρη, τιμώντας τα 43 χρόνια από τον θάνατο του. Η παράσταση ήταν ουσιαστικά μια επανάληψη της αντίστοιχης που είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους πριν τρία χρόνια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού σε επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου, η οποία ανέλαβε και φέτος την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Έλληνες καλλιτέχνες Σοφία Παπάζογλου, ο Μανώλης Πάππος, ο Γιάννης Κότσιρας αλλά και ο μεσαίος γιός του Μάρκου Βαμβακάρη, Στέλιος.
H συναυλία-αφιέρωμα ανατρέχει στις πιο σημαντικές στιγμές της τεράστιας πορείας του Βαμβακάρη, και τα ανεπανάληπτα τραγούδια που έγραψε. Μία από τις πιο όμορφες στιγμές όμως ήταν όταν ο Alex Kapranos, ο ελληνικής καταγωγής τραγουδιστής της indie rock μπάντας Franz Ferdinand εμφανίστηκε στη σκηνή, και μετά από έναν σύντομο λόγο, τραγούδησε μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, το “Τα Ματόκλαδα σου Λάμπουν”, προκαλώντας βροχή χειροκροτημάτων και επιδοκιμασιών, ακόμα και από τον Στέλιο Βαμβακάρη.
Αργότερα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter όλους τους συμμετέχοντες στη ξεχωριστή βραδιά, αλλά και τον Γιάννη Κότσιρα προσωπικά για τη βοήθεια που του προσέφερε.
clickatlife.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!