Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015


Το 7 χιλιόμετρα μήκους και 1,5 χιλιόμετρο πλάτους νησί Κάνα της Σκωτίας ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα με μια… περίεργη επικαιρότητα. Μετά το 2013 και την είδηση για την επιχείρηση εξόντωσης κουνελιών, αφού στο μικρό αυτό νησί υπήρχαν πάνω από 16 χιλιάδες κουνέλια που έσκαβαν τα νεκροταφεία και ξέθαβαν οστά, έρχεται άλλο ένα περίεργο γεγονός να ταράξει τα νερά. Στο νησί πραγματοποιήθηκε κλοπή. Γιατί αυτό είναι αξιοπερίεργο; Σκεφτείτε ότι η τελευταία πράκη κλοπής συνέβη στο νησί πριν από 50 ολόκληρα χρόνια πλήρους εντιμότητας.
Στόχος ήταν ένα καινούριο παντοπωλείο, από το οποίο οι κλέφτες απέσπασαν λίγα μετρητά, καλλυντικά, γλυκά και έξι μάλλινα σκουφιά, με αποτέλεσμα ακόμη και τα κλοπιμαία να είναι αρκετά…ασυνήθιστα. Η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα 20 κτήρια του νησιού, με την εκπρόσωπο της κοινότητας να δηλώνει ότι οι κλέφτες απέσπασαν, μεταξύ άλλων, σοκολάτες και μπισκότα.
Το νησί δε διαθέτει αστυνομικό τμήμα, αφού απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε λόγος μετά από τόσα χρόνια ησυχίας, πλέον, όμως, εξετάζεται η λήψη μέτρων ασφαλείας στο νησί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα προσλάβουν security, αλλά ότι απλώς θα πρέπει να κλειδώνουν τις πόρτες, αφού μέχρι τώρα οι κάτοικοι συνήθιζαν να αφήνουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, για να μπορεί κανείς να ψωνίσει, αφήνοντας το απαραίτητο αντίτιμο, οποιαδήποτε ώρα της μέρας.
Πάντως, και η τελευταία κλοπή που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί τη δεκαετία του ’60 ήταν εξίσου αλλόκοτη, αφού το αντικείμενο κλοπής ήταν μια…ξύλινη πινακίδα.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!