Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


Με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο συναντήθηκε 6μελής ομάδα πρώην Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου. Βασικό και μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, αφού ακόμα δεν έχει παρθεί η σχετική απόφαση από την διοίκηση. Ο πρόεδρος, ενημερώθηκε από τους π.Δ.Α. για τα ζητήματα που πρέπει να “τρέξουν” αρχικά για το “στήσιμο” από το μηδέν ή σχεδόν από το μηδέν της νέας υπηρεσίας (μισθοδοσία, στέγαση-γραφεια,στολές, ασύρματοι, περιπολικα, μηχανές κτλ) ενώ του παραδόθηκε και πλήρης φάκελος 120 σελίδων με τα “προαπαιτούμενα” στα πλαίσια ολοκληρωμένης μελέτης-πρότασης για την αρχική οργάνωση και λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Από τη πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού δήλωσε εξ’ αρχής ένθερμος υποστηρικτής της επαναλειτουργίας της υπηρεσίας, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, παραδέχτηκε ότι η αρχή θα είναι δύσκολη, όμως χάρη στην  «μεγάλη εμπειρία του προσωπικού που θα απαρτίζει και πάλι την υπηρεσία» αλλά την κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου τα προβλήματα θα ξεπεραστούν το γρηγορότερο δυνατό. Ο ίδιος, δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των στελεχών της “νέας” υπηρεσίας που θα αναλάβουν το βάρος της επανασύστασης, τονίζοντας ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος σύμβουλος  για δράσεις Δημόσιας Τάξης κ. Λευτέρης Κιοσέογλου, ο οποίος προορίζεται να “αναλάβει” και την Δημοτική Αστυνομία εφόσον αυτή επανασυσταθεί.
Στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι αιτήσεις για επιστροφή των π.Δ.Α. που αναμένεται να γίνουν δεκτές, είναι 70 με 72.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!