Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Μια έφηβη, όχι μεγαλύτερη από δώδεκα χρονών, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κοντά στην είσοδο του σταθμού λεωφορείων της Νταματούρου, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε, στη βόρεια Νιγηρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 31 να τραυματιστούν, λίγες ώρες αφότου η οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατέλαβε εκ νέου μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η έφηβη πυροδότησε τα εκρηκτικά τα οποία είχε κρύψει κάτω από το χιτζάμπ που φορούσε στον σταθμό, που ήταν γεμάτος επιβάτες και εμπόρους.

“Μια μικρή κοπέλα, περίπου δώδεκα χρονών, πυροδότησε μια βόμβα καθώς πλησίαζε την πύλη του σταθμού λεωφορείων” της Νταματούρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντανμπάμπα Ενγκούρου, ένας έμπορος στην πόλη.

“Ήμουν στον σταθμό των λεωφορείων όταν είδα το νεαρό κορίτσι να φθάνει” εκεί, είπε ένας οδηγός λεωφορείου. “Πιστεύω ότι πρόσεξε τους φρουρούς που έκαναν σωματικό έλεγχο στον κόσμο στην πύλη και αποφάσισε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά μέσα στο πλήθος μπροστά στην πύλη”, πρόσθεσε ο οδηγός.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!