Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ενα γιγαντιαίο επιχειρηματικό παιχνίδι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τις φήμες να θέλουν την εξαγορά του Twitter με κύριο υποψήφιο αγοραστή την... Google.

Οι σχετικές φήμες περί εξαγοράς, που δημοσιοποιήθηκαν σε ξένα ΜΜΕ, εκτίναξαν τις μετοχές του Twitter σε άνοδο 3,99%, διευρύνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά 1 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε τo Barron's οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά είναι δύο και ο σύμβουλος της Τwitter κατά των προσπαθειών εξαγοράς δεν είναι άλλος από τη Goldman Sachs.

Η Google φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους αγοραστές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που φημολογείται το ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού για το Twitter, καθώς και παλαιότερα είχε ακουστεί η φήμη ότι η Google και το Facebook επιδίωκαν εξαγορά της δημοφιλούς ψηφιακής πλατφόρμας, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να το επιβεβαιώσει, όπως γράφει το MarketWatch.

Ο εκπρόσωπους του Twitter, Jim Prosser, και ο Michael Du Vally της Goldman Sachs αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες για τη συνεργασία τους. H Google δεν έχει επίσης απαντήσει σε σχετική ερώτηση της εφημερίδα USAtoday. Ο αναλυτής της Pivotal Research Group, Brian Wieser, σχολίασε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους το Twitter είναι ελκυστικό σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές...Όμως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό».

Οποιαδήποτε εταιρία θα ήθελε πάντως να εξαγοράσει το Twitter θα έπρεπε να πληρώσει ένα σημαντικό premium, πέρα από τα περίπου $34δισ. της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρίας. Η Google είναι από τους λίγους υποψήφιους αγοραστές με την απαιτούμενη ρευστότητα, αφού διαθέτει $60 δισ. και, όπως λένε πολλοί αναλυτές, οι προσπάθειές της στα social media, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Google+, δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι το Twitter έχει έρθει σε συμφωνία με την Google για την εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Τwitter σε πραγματικό χρόνο.

«Εάν είσαι σαν την Google ή οποιονδήποτε άλλο που προσπαθεί να αναζωογονήσει τις προοπτικές ανάπτυξής του, το Twitter είναι προφανώς ένα από τα πρώτα μέρη που θα κοιτάξεις», είπε στο CNBC ο Dan Niles, επικεφαλής μάνατζερ της Alphaone Capital.

http://www.fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!